Το Dirty Gourmet είναι ένα σουβλατζίδικο που δεν έχεις ξαναδεί όμοιό του
Εκεί που οι εστιατορικές τεχνικές συναντούν τη μαγεία του σουβλατζίδικου γεννήθηκε το Dirty Gourmet.
- 14 ΙΟΥΛ 2022
Όταν ακούς τη λέξη σουβλατζίδικο έχεις πολύ συγκεκριμένα πράγματα στο μυαλό σου. Όσο κι αν τα τελευταία χρόνια η ποικιλία όσων μπαίνουν μέσα στα στενά όρια μια πίτας έχει αυξηθεί, αυτό δεν σημαίνει ότι οι συνηθισμένες πρακτικές και γεύσεις έχουν εξελιχθεί. Αυτό το δύσκολο κομμάτι της εξέλιξης της γεύσης αλλά και της ποιότητας έπρεπε να το κάνει κάποιος και ευτυχώς υπάρχει το Dirty Gourmet που βγήκε σαν μπροστάρης.
Έχεις ξαναδεί γύρο να ψήνεται στα κάρβουνα; Δεν έχεις ξαναδεί. Και αυτό αποτελεί μόνο μία από τις πολλές διαφορές και καινοτομίες του Dirty Gourmet. Λιώνει, ξεροψήνεται, καπνίζεται στα κάρβουνα και αυτό του δίνει μοναδική γεύση.
Γενικά στο Dirty Gourmet υπηρετούν ακριβώς αυτό που λέει το όνομά τους. Η βρωμιά που έχουμε στο μυαλό μας για ένα σουβλατζίδικο παρασκευασμένη με τις πιο gourmet τεχνικές οι οποίες απογειώνουν τη γεύση.
Και δε θα μείνω μόνο στον γύρο που ψήνεται στα κάρβουνα γιατί έχουμε ξαναμιλήσει για αυτό. Άλλωστε δεν υπάρχει μερακλής στην Αθήνα που να μην έχει δοκιμάσει αυτό τον γύρο. Όμως οι Τάκης Χονδρογιάννης και Στέλιος Πέτσας δε μένουν μόνο σε αυτή την καινοτομία. Έχουν δημιουργήσει ένα σουβλατζίδικο με εστιατορική οντότητα χωρίς όμως σε καμία του έκφανση να είναι επιτηδευμένο. Άλλωστε είναι και οι δυο σεφ.
Και τι πιο σημαντικό για ένα τέτοιο μαγαζί, από την πρώτη ύλη. Για παράδειγμα, το καλαμάκι χοιρινό που λιώνει στο στόμα σε κάθε μπουκιά είναι ένα μπριζολοκάλαμο, δηλαδή ένα χειροποίητο καλαμάκι το οποίο είναι σαν μπριζολάκι και συνοδεύεται μαζί με ένα πιτάκι το οποίο είναι χειροποίητο και ψημένο στον ξυλόφουρνό τους και είναι απλά μοναδικό. Από αυτόν τον μαγικό ξυλόφουρνο που γεμίζει τον χώρο με μυρωδιές βγαίνουν και δύο φουρνιστές αλλά και ένα πεϊνιρλί.
Επίσης, οι κιμάδες, το μπιφτέκι και το κεμπάπ τους δεν είναι έτοιμα αλλά τα παρασκευάζουν οι ίδιοι κάτι που το καταλαβαίνεις από την πρώτη μπουκιά που θα το δοκιμάσεις. Σίγουρα θα το καταλάβεις και στην τελευταία όταν δε θα σου έχει κάτσει βαρύ αφού δεν είναι καθόλου επεξεργασμένο. Δεν είναι τυχαίο ότι στον κατάλογο το μπιφτέκι θα το βρεις ως «Μπιφτέκι Μοσχάρισιο της Μαμάς».
Δε θα μπορούσα να μη σου μιλήσω για τις σουβλίτσες οι οποίες είναι πολλά περισσότερα από ότι νομίζεις. Δεν είναι απλά σούβλες που ψήνεται αέναα γυρίζοντας γύρω από τον εαυτό τους. Είναι κρεατικές παρασκευές οι οποίες προετοιμάζονται και παίρνουν ένα πρώτο μαγείρεμα στο κενό αέρος και μετά όταν την παραγγείλεις περνάνε από τα κάρβουνα για να είναι ολόφρεσκες μόλις φτάσουν στο τραπέζι σου.
Να είσαι σίγουρος ότι είναι πεντανόστιμες και για να σε βοηθήσω αυτό το κόλπο με το κενό αέρος το έχεις δει σε πολλές εκπομπές μαγειρικής από διάσημους σεφ. Είτε δοκιμάσεις χοιρινό κοντοσουβλιστό μαριναρισμένο με Smoked bbq rub και κόκκους espresso, είτε κοτόπουλο μπούτι μαρινασμένο με αρωματικά βότανα με τζατζίκι αβοκάντο, σάλτσα λεμονοθύμαρο, ταλιατέλα κολοκύθι, είτε το μοσχάρι Black Angus Trip Tip με σάλτσα chimichurri, ταλιατέλα κολοκύθι θα γλείφεις τα δάχτυλά σου.
Όμως τα κρέατα για να γλιστράνε θέλουν αλοιφές και το τραπέζι θέλει σαλάτα λέει ο θείος μου από την Καρδίτσα και σίγουρα κάτι παραπάνω ξέρει αν κρίνεις από την κοιλιά του. Αυτό το ξέρουν καλά και στο Dirty Gourmet, και για αυτό οι αλοιφές τους είναι όλες χειροποίητες ενώ βρίσκεις εκτός από τις αναμενόμενες και κάποιες πιο ιδιαίτερες όπως η τζατζίκι με σκόρδο ψημένο στον ξυλόφουρνο -κάτι το οποίο το κάνει ανάλαφρο για το στομάχι εκτός από πεντανόστιμο-, η τυροκαυτερή με πιπεριά ψημένη στο κάρβουνο, το τζατζίκι Αβοκάντο, την τρουφομαγιονέζα με πάστα μαύρης τρούφας και πραγματικά κομματάκια τρούφας και όχι λάδι αλλά και μια vegan σως για όσους έχουν ανάλογες διατροφικές προτιμήσεις.
Στις σαλάτες τώρα έχει συντελεστεί μια άλλη τεράστια γαστρονομική απογείωση. Από τη χωριάτικη που είναι με τοματίνια, αγγούρι, κρεμμύδι, πιπεριά, ελιά, κρίταμος, κάπαρη και φέτα μέχρι τη διάσημη Καίσαρα η οποία έχει ανάμεικτα πράσινα σαλατικά, φιλέτο κοτόπουλο, γραβιέρα Κρήτης, πούδρα μπέικον, κρουτόν καταλαβαίνεις ότι στο Dirty Gourmet η κάθε παρασκευή έχει προσλάβει την ανάλογη προσοχή και φροντίδα ώστε να το αποτέλεσμα να είναι πεντανόστιμο και άρτιο. Όπως ακριβώς θα συνέβαινε και σε ένα εστιατόριο δηλαδή.
Γενικά οι σαλάτες του Dirty Gourmet τις οποίες τις έχουν επιμεληθεί οι σεφ και ιδιοκτήτες Τάκης Χονδρογιάννης και Στέλιος Πέτσας, είναι μοναδικές και αποτελούν την τέλεια επιλογή για το καλοκαίρι αφού είναι δροσερές και χορτάτες. Όπως η Super Food με τρίχρωμη κινόα, φαγόπυρο, φιλέτο κοτόπουλο, μους αβοκάντο, πιπεριά κόκκινη, ηλιόσπορος, dressing εσπεριδοειδών ή το Healthy Bowl με ανάμεικτα πράσινα σαλατικά, παντζάρι, καλαμπόκι, καρότο, τοματίνια, μαριναρισμένο αγγούρι, μους αβοκάντο, vinaigrette με σπόρους chia.
Επίσης στις σαλάτες υπάρχει και vegan Καίσαρα κάτι που δείχνει ότι το Dirty Gourmet είναι ένα σουβλατζίδικο που δεν μένει στα στερεότυπα και προσφέρει και vegan επιλογές σε όσους το επιθυμούν. Άλλωστε στο μενού θα βρεις ειδική κατηγορία vegan Gourmet που αν τα δοκιμάσεις θα τα λατρέψεις κι ας μην είσαι vegan. Τέτοια είναι η νοστιμιά τους.
Αν κοιτώντας τον κατάλογο δεν πέσει το μάτι σου στο Γύρος Κόκορα με Μαύρο Τζατζίκι τότε δεν είσαι αρκετά παρατηρητικός. Και αν τώρα που στο έδειξα σου κίνησε την περιέργεια, θα σου προτείνω να τον δοκιμάσεις γιατί είναι κόκορας μαριναρισμένος με πολλά μπαχαρικά και ψιλοκόβετε σαν γύρος ενώ συνοδεύεται με μαύρο τζατζίκι με μελάνι σουπιάς, ταλιατέλα κολοκύθι – καρότο, πιτάκι ολικής χειροποίητο στον ξυλόφουρνο και πατάτα. Μόλις έρθει μπροστά σου θα σου τρέχουν τα σάλια.
Και μιας και είπαμε για πατάτες, μπορείς κάθε παρασκευή να τη ζητήσεις με γλυκοπατάτες. Προσωπικά επειδή έχω μια λατρεία για αυτές τις πορτοκαλί εκρήξεις γεύσης μόλις το έμαθα πήγα να βουρκώσω. Σουβλατζίδικο με γλυκοπατάτες. Δεν είστε με τα καλά σας. Κι όμως, και εδώ το Dirty Gourmet κάνει τη διαφορά.
Και την κάνει σε κάθε πτυχή του μενού του, σε κάθε έκφανση της παραγωγής και της παρασκευής των προϊόντων του. Το Dirty Gourmet δεν είναι απλά ένα σουβλατζίδικο. Είναι ΤΟ σουβλατζίδικο που ήρθε με τη μαεστρία των δύο σεφ ιδιοκτητών να δώσει μια εστιατορική αύρα σε αυτό το fast food που είναι το εθνικό μας φαγητό. Και το καταφέρνει με έναν τρόπο υπέροχο μα πάνω από όλα πεντανόστιμο. Και στην τελική αυτό έχει πάντα σημασία μόλις αδειάσεις τα πιάτα της παραγγελίας σου.