OneMan.gr / Morfination Planet
ΓΕΥΣΗ

Το Χονολουλού στη Νέα Σμύρνη είναι όσο χαλαρό ακούγεται

Νόστιμο φαγητό με έμφαση στο κρέας, καλές τιμές, craft μπίρες, ελληνικά κρασιά και χαλαρή ατμόσφαιρα για να πηγαίνεις ξανά και ξανά.

Στη Νέα Σμύρνη, μια περιοχή που χαρακτηρίζεται από ζωντάνια, το Χονολουλού έχει αναδειχθεί τον τελευταίο χρόνο σε αγαπημένο στέκι. Με όνομα που παραπέμπει στη χαλαρή διάθεση και την ανεμελιά, κρατά ακριβώς αυτά τα στοιχεία και φέρνει στα τραπέζια όλη την οικειότητα που αναζητάμε στο φαγητό μας.  αγαπούν ένα όνομα που σε κάνει να ξεφεύγεις, δημιουργεί μια αίσθηση χαλάρωσης.

Σε έναν ήσυχο δρόμο, λίγο πιο πάνω από την πλατεία της Νέας Σμύρνης, το εστιατόριο στεγάζεται σε ένα μαγαζί γωνία με άνετο πεζοδρόμιο και μεγάλες τζαμαρίες που αφήνουν το φυσικό φως να ζεστάνει τον χώρο.

Το παλιό μωσαϊκό κλέβει την παράσταση, όπως επίσης το vintage μπαρ στην είσοδο, τα ξύλινα τραπέζια προσδίδουν μια ακόμα μεγαλύτερη νότα φιλοξενίας και τα κάδρα στους τοίχους μια ωραία πινελιά. Η σάλα δεν είναι περιττά φορτωμένη, δεν κουράζεται το μάτι, ίσα ίσα χαλαρώνεις και απολαμβάνεις το φαγητό και τη συζήτηση με την παρέα σου, καθώς η μουσική παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Εδώ, όλη η βάση δίνεται στην πρώτη ύλη και στη σχέση ποιότητας τιμής. Δεν υπάρχουν δύσκολες λέξεις στον κατάλογο, που είναι αρκετά δυναμικός με εποχιακά πιάτα και προσθήκες τα Σαββατοκύριακα, αντιθέτως θα δεις ελληνικά προϊόντα που τιμούν τον τόπο παραγωγής τους. Δίνεται έμφαση στο κρέας, που έρχεται από τη Λαμία και τη Χαλκίδα, αλλά δεν λείπουν και κάποιες ψαροεπιλογές για όσους δεν θέλουν να χαλάσουν την παρέα.

Χόρτα τσιγαριαστά με σως φέτας, χωριάτικη καπρέζε με μοτσαρέλα, πέστο φρέσκου βασιλικού και αλειφωτή Υπάτης, ντάκος με ψιμοτύρι Λιδωρικίου, spring rolls μουσακά με μοσχαρίσιο κιμά και κρέμα καπνιστής μελιτζάνας, ρουμελιώτικο λουκάνικο, συκώτι ρακόμελο και πατάτες τηγανιτές κομμένες στο χέρι είναι ανάμεσα στα πρώτα πιάτα που κερδίζουν τις εντυπώσεις.

Θα φας μπιφτεκάκια προβατίνας πάνω σε μαλακή πίτα, κοντοσούβλι κοτόπουλο με τρίχρωμες πιπεριές Δράμας, φιλέτο μόσχου με πουρέ γλυκοπατάτας, ταλιάτα μοσχαρίσιας σπαλομπριζόλας και εξαιρετικό χειροποίητο ραβιόλι γεμιστό με πορτσίνι και μοσχαρίσια μάγουλα. Τα Σαββατοκύριακα, το Χονολουλού ανοίγει από το μεσημέρι και προσθέτει πιάτα ταυτισμένα με τα οικογενειακά τραπέζια, όπως ο κόκορας με μακαρούνες.

Θα βρεις επίσης καλοφτιαγμένα γλυκά, όπως τάρτα λεμόνι, μπανόφι και παγωτό αγριοκέρασο με χειροποίητο γλυκό του κουταλιού, καθώς διατηρούν συνεργασία με αθηναϊκό ζαχαροπλαστείο.

Θα διαπιστώσεις με χαρά ότι έχουν αγκαλιάσει τις μικρές ζυθοποιίες, προτείνοντας μπίρες για κάθε προτίμηση και γωνιά της Ελλάδας, από την αθηναϊκή Noctua μέχρι την Κρήτη και τις Κυκλάδες. Ενημερωμένη είναι επίσης και η λίστα με τα κρασιά που προέρχονται αποκλειστικά από τον ελληνικό αμπελώνα, με επιλογές τόσο σε ποτήρι όσο και φιάλη.

Το Χονολουλού έχει όλες τις προϋποθέσεις για να γίνει το στέκι σου στα νότια προάστια (στην πραγματικότητα η Νέα Σμύρνη είναι απλώς μια ανάσα από το κέντρο της Αθήνας).