ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson
ΒΓΕΣ ΕΞΩ

Πού θα βγεις το Σαββατοκύριακο στον Νέο Κόσμο

Μια περιοχή που εξελίσσεται συνεχώς, με παλιά αλλά και νέα μαγαζιά να συμβάλλουν στην ανάδειξή του.

Πολύ πριν ανοίξουν μαγαζιά που έκαναν τον Νέο Κόσμο δημοφιλή προορισμό, υπήρχε ο Τόμας με τα κεμπάπ του. Το ίδιο ισχύει και για τον Αχιλλέα με τον ξακουστό γύρο του. Όπως συμβαίνει συνήθως όμως, οι νέες αφίξεις συμπαρασύρουν και τους «παλιούς» και στην περίπτωση του Νέου Κόσμου έγινε ακριβώς αυτό.

Ήταν το ΦΙΤΑ στο Δουργούτι και στη συνέχεια το Naif πίσω από τη Στέγη, που έκαναν την αρχή για να μπει η περιοχή ανάμεσα στις αγαπημένες μας επιλογές για έξοδο. Και όπως ήταν αναμενόμενο, ακολούθησαν κι άλλα μαγαζιά, με αποτέλεσμα να έχουμε περισσότερες προτάσεις για φαγητό και διασκέδαση.

Αυτό το Σαββατοκύριακο, ξέρουμε πού θα βγεις στον Νέο Κόσμο.

Για καφέ στον Λάλο


Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson

Ο Σπύρος και η Γεωργία επαναφέρουν την αίσθηση της γειτονιάς. Ο Λάλος, το all day bar στην οδό Ευρυδάμαντος είναι ιδανικό για τον πρώτο καφέ της ημέρας αλλά και για τα ποτά μετά τη δουλειά. Τόσο τα σνακ, αλμυρά και γλυκά, όπως οι τάρτες, τα  rolls, τα cookies, οι μπάρες και γιαούρτια όσο και οι σαλάτες και τα σάντουιτς, φτιάχνονται στην κουζίνα του μαγαζιού.

Για ψάρια και σπαγγέτι αυγοτάραχο στο ΦΙΤΑ


Το ΦΙΤΑ ήταν το πρώτο μαγαζί που έθεσε τη – μέχρι πρότινος άγνωστη για πολλούς – περιοχή Δουργούτι στον γαστρονομικό χάρτη. Τρία χρόνια μετά, το εστιατόριο δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, αφού έχει πλέον αποκτήσει φανατικούς οπαδούς, που ξέρουν ότι το μενού τυπώνεται καθημερινά και βασίζεται αποκλειστικά στην εποχικότητα, τις πρώτες ύλες και τις διαθέσεις εντός της κουζίνας. Προτίμησε να το επισκεφτείς μεσημέρι Σαββάτου ή Κυριακής – θα νιώσεις σαν να έχεις αποδράσει από την πόλη.

ΦΙΤΑ

Για κεμπάπ στον Τόμας


Το κεμπάπ του Τόμας / Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson

Για τους μερακλήδες του κεμπάπ, το σουβλατζίδικο του Τόμας είναι μονόδρομος. Με την ίδια cult αισθητική από τα 80s που άνοιξε τις πόρτες του για πρώτη φορά, το μαγαζί που έχει πάρει το όνομά του από τον Αρμένιο ιδιοκτήτη του, διατηρεί τη συνταγή αναλλοίωτη μέσα στα χρόνια. Στο θρυλικό τυλιχτό του, ο Τόμας βάζει μόνο ντομάτα και κρεμμύδι για να συνοδεύσουν το χειροποίητο κεμπάπ του. Αν θέλεις πατάτες, μπορείς να τις πάρεις μερίδα για το πλάι.

 

Για cocktails και pizza στο Naif


Το Naif έχει καταφέρει να δημιουργήσει μία χαλαρή του ατμόσφαιρα από την πρώτη κιόλας ημέρα λειτουργίας του, να διατηρήσει ένα μικρό, συμπυκνωμένο μενού με φανταστική pizza και να παρουσιάσει καλοφτιαγμένες συνταγές ποτών/cocktail. Σίγουρη επιλογή η Salciccia Picante και η Provolone με ένα τέλειο G&T ή μία Paloma.

 Για δημιουργική κουζίνα στο Annie Fine Cooking


Ένα μικρό, οικείο μαγαζί, που ελπίζουμε μετά covid να αναδειχθεί σε μία ζεστή κουζίνα φίλων, έχει ως επικεφαλής τον μάγειρα και οινοποιό Στέφανο Μιχάλη. Το μενού αλλάζει τακτικά, με τον Στέφανο να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης σε μικρούς παραγωγούς και καλές, εποχικές πρώτες ύλες.

Για γύρο στον Αχιλλέα


Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου Watkinson

Ένας ακόμα «ναός» του τυλιχτού στον Νέο Κόσμο είναι ο Αχιλλέας. Από το 1987 φτιάχνει χειροποίητο γύρο – για τον οποίο συρρέουν από κάθε γωνιά της Αθήνας, τον οποίο μαρινάρει με τη δική του μυστική συνταγή, για να τον τυλίξει με πίτα που ψήνεται στα κάρβουνα, ντομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανό και σπιτικό τζατζίκι. Συνεχιστής του ονόματος, ο Μαρίνος, βλέπει την περιοχή να αλλάζει, με τους τουρίστες να αναζητούν την αυθεντικότητα που χαρακτηρίζει το μαγαζί.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Για μπύρα στον Τιτάνα


Τιτάνας

Στο funky καφενείο των Λεωνίδα Δεληγιάννη (Κάιν, Ρεσιτάλ, Κόμπρα) και Μίλτου Κοντογιάννη (Studiomateriality) βρίσκεις πάντα παγωμένη μπύρα στο ψυγείο και κρύους μεζέδες για να τη συνοδεύσεις, από ντολμαδάκια με γιαούρτι και αντζούγιες, τουρσί κι ελιές μέχρι τυρί – παστέλι.

Στο Teras για brunch


@teras.athens

Το Teras στον Νέο Κόσμο έχει όλα αυτά τα στοιχεία που ευνοούν την αίσθηση της οικειότητας, με πιο βασικό αυτό του κτηρίου. Η μονοκατοικία στην οποία στεγάζεται μεταμορφώθηκε εύκολα σε στέκι κι έτσι ξεκινάς την ημέρα σου από το πρωί για καφέ και αυγά και συνεχίζεις για κρασί, μπύρα, κοκτέιλς και φυσικά bar food.

Exit mobile version