© ΤΕΜΕΣ
ΠΟΛΗ

Πώς θα είναι το Conrad στη θέση του εμβληματικού Hilton

Με μια σειρά από καινούργιες χρήσεις και λειτουργίες, αλλά με τον αρχιτεκτονικό του χαρακτήρα αναλλοίωτο, το πρώην Hilton ανοίγει τέλη του 2025 ως Conrad.

Συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από την ημέρα που το εμβληματικό Hilton κατέβασε ρολά, μπαίνοντας σε φάση πλήρους ανακατασκευής υπό τη διαχείριση άλλου ομίλου, και τώρα πλησιάζει ο καιρός που θα φανεί αν πράγματι η ιστορία επαναλαμβάνεται – εάν μετά την γενναία επένδυση, το κτίριο-τοπόσημο επί της Βασιλίσσης Σοφίας θα κινητοποιήσει αλλαγές ανάλογες του μεγέθους του. Το είχε πράξει από όλες τις απόψεις τη δεκαετία του ’60, όταν δοκίμασε την κοινή γνώμη για τα όρια της αθηναϊκής αρχιτεκτονικής, όταν με τη λειτουργία έφερε την παγκόσμια τουριστική αγορά πολυτελείας και όταν έγινε σύμβολο για το νέο κοσμοπολίτικο πρόσωπο των Αθηνών.

Θα μπορούσε άραγε να υπάρξει μια ανάλογα πολυσήμαντη ώθηση στην πρωτεύουσα, με την αναμόρφωση και την επαναλειτουργία;

Τα πολλά μηδενικά στα ποσά που έχουν επενδυθεί για την αναγέννηση του «γίγαντα» δείχνουν πως κάποιοι πιστεύουν στη δύναμή του: όπως είναι γνωστό, το ακίνητο έχει περάσει στην κυριότητα της ΤΕΜΕΣ του ομίλου Κωνσταντακόπουλου (Costa Navarino) απ’ το 2019, με αντάλλαγμα 145 εκατ. ευρώ. Σε αυτά είναι να προσθέσουμε επιπλέον 130 εκατ. ευρώ, όπου ανέρχεται το ύψος της επένδυσης για την ανάπλαση και ανακαίνιση του εμβληματικού συγκροτήματος.

«Το εμβληματικό κτίριο της Αθήνας πρόκειται να μετασχηματιστεί σε έναν καινοτόμο και πολυδιάστατο προορισμό που θα προσφέρει υψηλής ποιότητας φιλοξενία, κατοικίες και πολλαπλές εμπειρίες σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες», ανέφερε ένα παλαιότερο δελτίο Τύπου του ομίλου. Σύμφωνα με νεότερα δεδομένα, όπως ανακοινώθηκαν σε εκδήλωση για την ανακοίνωση της συνεργασίας της Hilton με την Brown Hotels, οι εργασίες συνεχίζονται πυρετωδώς και το μεγαλόπνοο πρότζεκτ θα είναι έτοιμο στις αρχές του 2025. Δεν θα είναι πια το Hilton, αλλά το Conrad.

Ένα υβριδικό τουριστικό μοντέλο

Το νέο μοντέλο που θα εφαρμοστεί έχει υβριδικό χαρακτήρα σε επίπεδο χρήσεων, αποδίδοντας ένα μοναδικό στο είδος του συγκρότημα. Εξωτερικά, τα δύο κτίρια –το επιβλητικό κυρτό κτίριο των Ε. Βουρέκα, Πρ. Βασιλειάδη, Σπ. Στάικο & Α. Γεωργιάδη και το επιπλέον χαμηλό κτίριο το οποίο προστέθηκε πίσω του το 2004, για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων– θα διατηρήσουν αναλλοίωτο τον χαρακτήρα τους, ενώ τα στοιχεία τους πρόκειται να αναδειχθούν ακόμη περισσότερο.

Οι αισθητικές και λειτουργικές αλλαγές αφορούν στο εσωτερικό των κτιρίων, όπως και συγκεκριμένα μέρη του κτιριακού συμπλέγματος, ενώ παράλληλα θα αναπτυχθούν πρόσθετα οικοδομήματα, εφόσον μεγάλο μέρος του ακινήτου παρέμενε ανεκμετάλλευτο.

Αναλυτικότερα, η επένδυση περιλαμβάνει:

  • Δημιουργία του νέου πολυτελούς ξενοδοχείου Conrad με 280 δωμάτια και σουίτες
  • Δημιουργία 50 πολυτελών ιδιωτικών κατοικιών, οι οποίες θα λειτουργήσουν υπό τα brands Conrad Residences και Waldorf Astoria Residences. Τα διαμερίσματα έχουν ήδη πωληθεί, σύμφωνα με ρεπορτάζ.
  • Συνολική ανάπλαση του τελευταίου ορόφου (όπου βρισκόταν το Galaxy Bar) για τη φιλοξενία νέων εμπειριών γαστρονομίας και ψυχαγωγίας, τόσο για τους ενοίκους του συγκροτήματος όσο και για τους επισκέπτες.
  • Επέκταση δίπλα στο χώρο της πισίνας (η οποία αναφερόταν και στον αρχικό σχεδιασμό της δεκαετίας του 1960 αλλά δεν υλοποιήθηκε)
  • Δημιουργία νέων θεματικών χώρων έκτασης 5.500τ.μ. για εγκαταστάσεις ψυχαγωγίας και ευεξίας, επώνυμα εστιατόρια, εμπορικά καταστήματα, αλλά και μια σύγχρονη λέσχη μελών.

Πρόκειται για ένα μεγάλης κλίμακας πρότζεκτ, το οποίο φιλοδοξεί να αναγεννήσει το ξενοδοχειακό τοπόσημο ως καθημερινό προορισμό πολυτελείας.