ΒΓΕΣ ΕΞΩ

Πού θα βγεις αυτό το Σαββατοκύριακο στην πλατεία Μαβίλη

Μία από τις αγαπημένες πλατείες για έξοδο, η Μαβίλη τα έχει όλα: από κλασικά, παλιά στέκια για ποτό, γλυκό και φαγητό στο χέρι μέχρι νέα, φινετσάτα μαγαζιά για όλες τις ώρες.

Μία από τις πιο ζωντανές πλατείες της Αθήνας, η Μαβίλη συγκαταλέγεται ανάμεσα στις γειτονιές που σημάδεψαν τα βράδια μας. Από τον Λώρα και το Μπρίκι μέχρι το MG και φυσικά τη φημισμένη καντίνα για «βρώμικο» – πριν βρεθεί στην τωρινή μόνιμη θέση της – οι περισσότερες νύχτες κατέληγαν στα μπαρ γύρω από το σιντριβάνι.

Φυσικά και έγιναν νέες προσθήκες στην πλατεία Μαβίλη, ενώ ο γαστρονομικός χάρτης άνοιξε περισσότερο στην ευρύτερη περιοχή. Πλέον μπορείς να βρεις ένα καλοφτιαγμένο wine bar σε έναν ήσυχο δρόμο κοντά στη Μιχαλακοπούλου, ενώ λίγο πιο κάτω στην Παπαδιαμαντοπούλου, έχει ανοίξει τις πόρτες του το Τρομερό Παιδί – ο new age φούρνος της Αθήνας που ξεπουλάει τις μπαγκέτες του.

Η Μαβίλη δε σε απογοητεύει ποτέ. Είναι τα κλασικά της στέκια που ξέρεις ότι δεν θα έχεις δυσάρεστες εκπλήξεις. Είναι από τις πρώτες περιοχές που σου έρχονται στο μυαλό όταν δεν θέλεις να πολυσκεφτείς πού θα βγεις. Αλλά και από τα μέρη που σου θυμίζουν και κάτι από την παιδική σου ηλικία, όταν σε πήγαιναν για πάστες στον Μικέ.

Καλά κατάλαβες! Αυτό το Σαββατοκύριακο ξέρουμε πού θα βγεις στη Μαβίλη.

Για ποτό και φαγητό στο Metaphor


Ένα creative hub κι ένα εστιατόριο συναντώνται στην πλατεία Μαβίλης, δημιουργώντας έναν πολυμορφικό χώρο που εξυπηρετεί τη μόδα, το design και την τέχνη ενώ την ίδια στιγμή γίνεται ιδανικός προορισμός για φαγητό και ποτό. Στην κουζίνα του εστιατορίου βρίσκουμε τον νεαρό chef Κωνσταντίνο Λαλαούνη, ο οποίος εμποτίζει με fusion στοιχεία την ελληνική δημιουργική κουζίνα.

Τη λίστα των ελληνικών κρασιών έχει επιμεληθεί η Εύη Καματσέλου, με τις παραδοσιακές ποικιλίες όπως η μαυροδάφνη, ο πετρουλιανός και το κρητικό βιδιανό, να φιγουράρουν μαζί με viognier και pinot noir. Αν πάλι θέλεις κάποιο cocktail, θα βρεις από Aperitivo όπως το Campari Spritz Perfect Serve και το Limoncello Spritz  έως Signature όπως το Smokey Paloma, το Gin Brumble και το Old Fashioned υπό την επιμέλεια του Μάριου Τζόλα.

Για φαγητό στο χέρι στην καντίνα


Οι νύχτες μας άλλαξαν, η εμβληματική καντίνα της Μαβίλη στεγάζεται πλέον σε κτήριο, αλλά όταν σκεφτόμαστε «βρώμικο», το μυαλό και τα πόδια μας πάνε κατευθείαν στον αριθμό 3 της Σούτσου.

Κάποτε τα ξημερώματα σχηματιζόντουσαν ουρές για ένα Hot Dog Special με πατάτες, κρεμμύδι βραστό, λάχανο, καρότο, κέτσαπ, μουστάρδα και σος μαγιονέζα, τώρα απλώς το ραντεβού δίνεται αρκετά συχνά και λίγο νωρίτερα. Κι αν δεν θέλεις hot dog, βρίσκεις επίσης κοτομπουκιές και σουβλάκι – δύο επιλογές εξίσου αγαπητές στο πιστό κοινό.

ΚΑΝΤΙΝΑ ΜΑΒΙΛΗ

Για ποτό στον Κύριο


Kyrios Bar

Ο Κύριος δεν αποτελεί νέα προσθήκη στην οδό Δορυλαίου, αφού άνοιξε τις πόρτες του το 2016, αλλά για κάποιο λόγο φαίνεται πώς την τελευταία περίοδο έχει ξαναμπεί δυναμικά στην μπαρ σκηνή. Το μαγαζί που αγαπήθηκε για τη φινέτσα και την αισθητική του, με τον χαμηλό φωτισμό, το βελούδο και τα πολυτελή χρώματα, φτιάχνει cocktails βασισμένα στο non-shaking concept και τα συνοδεύει με επιλεγμένες προτάσεις για φαγητό.

Για γαλλική κουζίνα στο Spiros & Vasilis


Μια ανάσα μακριά από την πλατεία Μαβίλη, πίσω από την αμερικανική πρεσβεία, βρίσκεται ο Spiros & Vasilis. Πρόκειται για ένα εστιατόριο – ορόσημο για τη γαλλική κουζίνα, με πάνω από σαράντα χρόνια επιτυχημένης πορείας στην εστίαση.

Το μενού δεν παρεκκλίνει από τις κλασικές επιλογές με φιλέτο παγιάρ και entrecote στο ψήσιμο που επιθυμείς, σος μπεαρνέζ για συνοδευτικό, απίθανες τηγανητές πατάτες, κι ένα φανταστικό σουφλέ σοκολάτας.

SPIROS & VASILIS
Exit mobile version