OPINIONS

“Δεν μπορώ σήμερα, έχω pole dancing”

Ένας συντάκτης προσπαθεί να καταλάβει την τάση των κοριτσιών που έκαναν μόδα το pole dancing, αλλά δυστυχώς κάπου το χάνει.

Με αργά και σταθερά βήματα, το pole dancing, αυτή η γυμναστική σε στύλο (χαχαχα) ακολουθεί την πορεία που διέγραψαν και τα ντονατσάδικα στην Αθήνα. Στην αρχή όλοι ήξεραν κάποιον που στήνεται στις ουρές του Nanou και λίγο μετά στήνονταν και οι ίδιοι στις ουρές.

Το πρώτο κορίτσι που άκουσα με τα αυτιά μου να παραδέχεται το νέο του χόμπι ήταν η Ιωάννα Μαμάη του Cosmo.gr. ΟΚ, ιδιαίτερο κορίτσι η Ιωάννα, της αρέσει να βγαίνει και σε περίεργα μέρη, θα μπορούσα να έχω ακούσει και χειρότερα. Η Ιωάννα θα παρεμβαίνει όπου νομίζει στο παρόν άρθρο. Το αξίζει με τόση προπόνηση που έχει ρίξει.

Το θέμα είναι ότι 5-6 μήνες μετά την αποκάλυψη, έχω βαρεθεί να ακούω/βλέπω κορίτσια πάνω σε έναν στύλο. Για την ακρίβεια, δεν έχω βαρεθεί την εικόνα (που γενικά ΔΕΝ είναι βαρετή), αλλά το κλασικό ξεκαθάρισμα που επέρχεται, αυτό το ‘Πωπω, όλοι οι άντρες ίδιοι είστε, ταυτίζετε το pole dancing με το στριπτίζ’.

Κορίτσι έχεις δίκιο. Μα πώς μου πέρασε απ’ το μυαλό; Τι ρηχός που είμαι; Το σημειώνω αυτό στη λίστα με τα πράγματα που πρέπει επιτέλους να σταματήσω να ταυτίζω μεταξύ τους. Μισό λεπτό να στη διαβάσω.

 

Συγγνώμη, δεν θα ξαναγίνει.

 

(“Δεν είναι στριπτίζ, αγαπητέ μου Ηλία. Το ότι φοράμε πολύ λίγα ρούχα την ώρα που χορεύουμε είναι για τον απλούστατο λόγο ότι το οποιοδήποτε ύφασμα δεν μπορεί να συγκρατήσει το σώμα πάνω στον στύλο σε αντίθεση με τον ανθρώπινο δέρμα και ο κίνδυνος τραυματισμού είναι πολύ αυξημένος”, Ιωάννα)

Διαβάζω διάφορες δασκάλες του pole dancing που (με το δίκιο τους οι γυναίκες) διαφημίζουν το ‘άθλημα’ ως εξαιρετική μορφή γυμναστικής. “Το pole dancing γυμνάζει όλο το σώμα. Και χέρια και κοιλιά και πόδια”. Είπαμε εμείς το αντίθετο;

 

Όχι εσένα Μάρκο Λαμπρή.

Ξεχνάς τι είχα πάθει όταν δοκίμασα για ένα μήνα τη γιόγκα; Εκτέθηκα ανεπανόρθωτα και μόνο η γιόγκα και η δασκάλα μου δεν φταίνε γι’ αυτό.

(“Κοίτα γλυκέ μου συνάδελφε στο απέναντι γραφείο. Το pole dancing δεν είναι απλά μια μορφή γυμναστικής. Βασικά δοκίμασε μόνο να ανέβεις πάνω στο στύλο. Εκεί θα διαπιστώσεις πόσο δύσκολο είναι να το κάνεις γιατί κουβαλάς ΟΛΑ τα κιλά σου και πας ενάντια στη βαρύτητα. Επίσης, για να κάνεις φιγούρες χρειάζεται να κάνεις διατάσεις. Να μην ‘σκαλώνει’ το κορμί σου πουθενά, να έχεις ευλυγισία”, Ιωάννα)

Συμφωνούμε ότι το pole dancing είναι μια τέλεια γυμναστική για τα κορίτσια και ένας πολύ σέξι συνειρμός για κάθε άντρα που θέλει να κάνει πολύ σέξι συνειρμούς. Εκεί που διαφωνούμε είναι η ‘αθωότητα’ του πράγματος. Αυτό το ‘δεν είναι απαραίτητα στριπτίζ’ που πάει να γίνει ‘είναι κρετίνος όποιος συνδυάζει το pole με το στριπτίζ’.

 

 

Δεν ξέρω τι σκέφτεται και τι νιώθει μια γυναίκα πάνω στο στύλο. Δεν έχω κάνει pole dancing, αλλά με τους ρυθμούς που μαθαίνω άλλες δουλειές, ποτέ δεν ξέρεις, οπότε μεγάλη κουβέντα δεν θα πω. Επίσης δεν είμαι γυναίκα. Δεν ξέρω, που λες, τι σκέφτεται, αλλά προσπαθώ να το διαβάσω στην έκφρασή της.

Προφανώς, το να βγάζεις μια φιγούρα είναι μια τόνωση της αυτοπεποίθησης στο πλαίσιο του ‘κατάφερα κάτι δύσκολο και καινούργιο’ και επίσης προφανώς ο στύλος έχει ζόρι, δεν είναι τσουλήθρα ούτε ο στύλος στον οποίο τυλίγει τα πόδια ο ναυαγοσώστης για να κατέβει πιο γρήγορα.

(“Τι σκεφτόμαστε; Θα σε απογοητεύσω γλυκέ μου. Πρέπει να είμαστε ΑΠΟΛΥΤΑ συγκεντρωμένες σε αυτό που κάνουμε, διαφορετικά η κίνηση και η χορογραφία θα βγει τελείως λάθος”, Ιωάννα)

Κοιτώντας το όλον πιο αφαιρετικά και μη θέλοντας να ταυτίσω την εικόνα μιας φίλης μου που κάνει pole dancing με την εικόνα μιας επαγγελματίας στρίπερ, λυπάμαι, αλλά δεν έχω καμία εικόνα στα χέρια μου. Οι συμμαθήτριές μου δεν είχαν στύλο σε κάποιο δωμάτιο του σπιτιού τους, κι εγώ δεν είδα ποτέ στύλους για pole dancing σε πάρκα, παιδικές χαρές, γήπεδα και στις συναυλίες. Το συμπέρασμα λοιπόν είναι απογοητευτικό και ελαφρώς μονόδρομος:

 

 

Για να μην τα γράφω μόνος μου, πήγα μέχρι τα υπόλοιπα κορίτσια του Cosmo.gr και το συζητήσαμε. Καταγράφω τις ατάκες που ακούστηκαν:

“Νομίζω ότι είναι με διαφορά η πιο σεξουαλική γυμναστική”. Είναι, 100%.

“Δεν ξέρω αν θα το έκανα, αλλά είναι όντως πολύ δύσκολο και καλό για το σώμα”. ΟΚ, εσύ ξέρεις καλύτερα.

“Ε λογικό είναι βρε παιδιά να το συνδυάζει ο άντρας με το στριπτίζ”. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Αυτό που θα είχε μεγάλη αξία να αναλυθεί σε ένα άρθρο είναι το αν τα περισσότερα κορίτσια γράφονται στο pole dancing για να γυμναστούν ή γράφονται για να τονίσουν το σέξι τους, είτε με έναν εσωτεριστικό τρόπο (για πάρτη τους) είτε με έναν πιο κοινωνικό (για να το πουν στα αγόρια και να ιντριγκάρουν).

Παρακαλώ, μη βιαστείτε να πείτε ότι δεν υπάρχει ο δεύτερος τρόπος. Όπως έχει πει ένας σοφός φίλος, οτιδήποτε κάνουμε έχει έναν αποδέκτη στο μυαλό μας. Διαλέγουμε τα παπούτσια που μας αρέσουν, αλλά και που ταυτόχρονα θα αρέσουν σε κάποιον στον οποίο θέλουμε να αρέσουν.

 

Δεν κάνουν pole dancing τα κορίτσια γιατί σκέφτονται να βιοποριστούν με το στριπτίζ. Σίγουρα όχι. Απλά δεν πιστεύω ότι το κάνουν μόνο για τις χάρες της γυμναστικής και επειδή είναι αργά πια για να γραφτούν ενόργανη.

Αθώος είναι μόνο ο Αντύπας κατά το γνωστό άσμα. Άρα pole dancing εσείς, ό,τι συνειρμούς θέλουμε εμείς. Καλή γυμναστική σε όλους!

Το συζητάμε και στο @illanastasiadis. Συμβουλές για τον στύλο στο @i_mamy.

Exit mobile version