10 παιχνίδια να παίξεις στην παραλία
Άσε τις ρακέτες κάτω. Κάνουν φασαρία (ενίοτε ρίχνουν και τους καφέδες των διπλανών).
- 15 ΙΟΥΛ 2017
Μέσα Ιουλίου και Σάββατο. Οι πιθανότητες να βρίσκεσαι κάπου που δεν θα σε αλμυρίζει θαλασσινός αέρας είναι πιο λίγες και από ξαπλώστρες σε ανοργάνωτη παραλία των Κουφονησίων. Κάτω από την ομπρέλα, με τον ήλιο να έχει βάλει στόχο ζωής να σε πετύχει με τις ακτίνες του, πιάνεις στα χέρια το κινητό. Σκρολάρεις. Πέφτεις πάνω στο παρόν κείμενο.
Ωραία. Υπέροχα. Καταπληκτικά. Να σου κάνουμε όμως μία ερώτηση; ‘Τι κάνεις εδώ; ΤΙ;‘ Με εξαίρεση την συνθήκη που είσαι μόνος σου στην παραλία ή με το κορίτσι ή με ένα μόνο φίλο σου, αν ο μόνος λόγος που βρήκες για να πιάσεις το κινητό σου ήταν για να χαζέψεις στο Facebook ή το Instagram ή το Oneman, ε τότε τι να πω, μάλλον κάτι δεν πάει καλά με την επικοινωνία της παρέας σου ή δεν επισκέπτεσαι συχνά το App Store σου ή δεν ενημερώνεσαι σωστά. Ή δεν ξέρω, δεν μπορώ να σκεφτώ.
Σε κάθε περίπτωση, μην σκας γι αυτό που σου συμβαίνει, διορθώνεται. Παρεμπιπτόντως, και από τη ζέστη να σκας, πάλι διορθώνεται. Βούτα μία και ξαναβγές να τα πούμε.
(Δεν εννοούσα ακριβώς αυτό, αλλά όπως δροσίζεται κανείς)
Τέλεια. Και τώρα ας δούμε τι μπορείς να κάνεις με την παρέα σου στην παραλία και να κάθεσαι σαν τον αντικοινωνικό στην ξαπλώστρα σου, χωμένος στο κινητό. Αρχικά, να πούμε ότι έχουμε δύο κατηγορίες παικτών. Υπάρχουν αυτοί που θέλουν να μην κουνιούνται από τη θέση τους και αυτοί που ιδανικά, θα ήθελαν το σόου τους να το χειροκροτήσει όλη η παραλία. Θα δούμε και τις δύο κατηγορίες ώστε να μην μείνει κανείς παραπονεμένος. Πάμε λοιπόν.
Τα παιχνίδια των ‘έλα, κουνήσου λίγο’
Αν στην παρέα σου θεωρείτε τρομερά βαρετό το να κάθεσαι ενώ παίζεις, τότε πέρα από τα προφανή: ρακέτες, beach volley, μήλα, χτίσιμο κάστρου στην άμμο έχουμε να προτείνουμε μερικά παιχνίδια που δεν σέρνουν μαζί τους και ένα ‘προσοχή, λερώνει’. Τους διπλανούς, εμάς τους ίδιους, δεν έχει σημασία.
Παντομίμα με ταινίες
Εντάξει, έχω ήδη γράψει την ωδή μου στην παντομίμα με ταινίες. Και σου έχω δώσει και τους άχαστους τίτλους ταινιών ώστε να μην τους αφήσεις να κερδίσουν ποτέ. Με ευχαριστείς άλλη φορά.
Ενδείκνυται: Για μεγάλους φαν της μεγάλης οθόνης. Όσο πιο πολλές ταινίες έχουν δει, τόσο περισσότερο πορώνονται. Τόσο περισσότερο κλαίτε από τα γέλια.
Δελτίο καιρού: Καθόλου δεν μας απασχολεί. Ας φυσάει, ας έχει και άπνοια. Σκασίλα μας.
Jungle Speed
Και για αυτό υπάρχει σχετικό κείμενο. Και σε αυτό, το μόνο που χρειάζεται για να περάσεις υπέροχα είναι να θυμηθείς να πάρεις μαζί το κουτί.
Μία συμβουλή: Μην καθίσεις δίπλα ή απέναντι από τον πιο ανταγωνιστικό της παρέας. Οι γρατζουνιές δεν τα πάνε καλά με τον ήλιο.
Δελτίο Καιρού: Το πολύ αεράκι δεν το πολυθέλουμε. Θα κυνηγάτε τις κάρτες, θα σας σπάσουν τα νεύρα.
Τα παιχνίδια του ‘μη μου πεις τώρα ότι πρέπει να αλλάξω θέση’
Όχι δεν θα σου πούμε. Κάθισε αναπαυτικά στη σκιά σου. Και ξεκινάμε.
Έχουμε και λέμε. Χωριζόμαστε σε ομάδες. Βγάζουμε ονόματα (στατιστικά, το ‘οι γαμάτοι’ κερδίζει). Έχουμε δέκα ερωτήσεις χρόνο στη διάθεσή μας να κερδίσουμε. Τι ερωτήσεις; Α καλά, τα πάντα. Από το ‘Πες δέκα χώρες που έχουν στη σημαία τους περισσότερα από δύο αστεράκια’ μέχρι το ‘Βρες δέκα λέξεις που τελειώνουν σε ‘έλα”.
Tip που θα με θυμηθείς: Σπάσε το ταμπού του ‘αγόρια-κορίτσια’ και κάνε μεικτές ομάδες.
Δελτίο Καιρού: Ποσώς μας ενδιαφέρει. Απλώς φρόντισε να έχει μπαταρία το κινητό σου.
Cards Against Humanity
Υπάρχει μέχρι και φωτογραφικό υλικό από εμάς να παίζουμε και να φτιάχνουμε τις πιο κάφρικες απαντήσεις του κόσμου και της ανθρωπότητας.
Προσοχή, προσοχή: Την απάντησή σου, μην τη δώσεις με βάση το δικό σου χιούμορ αλλά με αυτού που έχει κάνει την ερώτηση.
Δελτίο Καιρού: Ναι, όχι, τον καιρό δεν τον πολυθέλουμε θυελλώδη. Καθόλου για την ακρίβεια. Τα χαρτάκια (που εσύ πρέπει να εκτυπώσεις και να κόψεις για να έχεις παιχνίδι) είναι πολύ λεπτά.
Taboo
Πάντοτε θα υπάρχει χώρος και χρόνος για να παίξεις Taboo. Και δεν χρειάζεται να το κουβαλάς μαζί. Μπορείς να το κατεβάσεις και στο κινητό.
Ενδείκνυται: Σε αυτούς που βαριόντουσταν να παίξουν παντομίμα γιατί έπρεπε να κουνηθούν.
Δελτίο Καιρού: Αν το έχεις κατεβασμένο στο κινητό, μην σε φοβίζει τίποτα.
Στο πες το με, έχεις τις εξής επιλογές. Έχεις μία λέξη που πρέπει να περιγράψεις στο συμπαίκτη σου. Ή που θα το κάνεις με μία άλλη λέξη. Ή που θα την πεις χρησιμοποιώντας μόνο το φωνήεν που θα σου δώσει το παιχνίδι.
Ένα παράδειγμα: Έστω ότι πρέπει να περιγράψεις τη λέξη ‘πηγάδι’ με το φωνήεν ‘α’. Θα πρέπει να το πεις ‘παγάδα’ στο συμπαίκτη σου.
Δελτίο Καιρού: Καμία επαφή. Τεχνολογία και πάλι τεχνολογία.
Ιστορίες Άλμπατρος
Αν είστε σε πιο Αγκάθα Κρίστι mood τότε με τις ιστορίες Άλμπατρος, θα περάσετε υπέροχα. Τα έχουμε ξαναπεί αυτά.
Ενδείκνυται: Για όσους ψήνονται να σκεφτούν λίγο παραπάνω.
Δελτίο Καιρού: Αν έχει πολλή ζέστη άστο, θα το κάψετε.
Πες το με ένα ντου
Σου δίνει το τραγούδι, για την ακρίβεια, ένα στίχο και εσύ πρέπει να το τραγουδήσεις στους συμπαίκτες σου χρησιμοποιώντας μόνο ‘ντου’. Α, και σε έναν κάποιον σωστό τονισμό για να το καταλάβουν οι άνθρωποι.
Μην βάλεις στην ομάδα σου: Αυτούς που όπου ‘μουσικό αυτί’ ακούν ‘μουσικό κουτί’.
Δελτίο Καιρού: Μπαταρία θέλεις μόνο, για κανέναν δεν σηκώνεις τώρα πια το ακουστικό (συγγνώμη)
Συμπλήρωσε τα κενά
Απόψε αυτοσχεδιάζουμε. Το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν υπάρχει σε app, δεν έχει κουτί, δεν έχει τόπο ούτε ελπίδα. Ο βασικός κανόνας του είναι ότι όποιος παίρνει το λόγο να μην κάνει πρόταση με περισσότερες από δύο ή τρεις λέξεις για να μην χαθεί η μπάλα.
Πώς παίζεται: Κάποιος ξεκινάει και λέει μία πρόταση. Ο επόμενός του την συνεχίζει όπως επιθυμεί επαναλαμβάνοντας τα λεγόμενα του προηγούμενου. Χάνει όποιος ξεχάσει κάποιο κομμάτι της ιστορίας. Κλαίτε από τα γέλια με τα κουλά που μπορεί να μπουν σε αυτήν.
Δελτίο Καιρού: Ποιος καιρός παιδάκι μου. Κοίτα να συγκεντρωθείς.
Uno
Έτσι, τιμής ένεκεν στα παιδικά μας χρόνια που δεν υπήρχαν κινητά και apps και δεν ξέρω και εγώ τι ας κλείσουμε με το πάντοτε κλασικό και αγαπημένο Uno.
Ενδείκνυται: Σε όσους ζεσταίνονται πολύ για να σκεφτούν το οτιδήποτε.
Δελτίο Καιρού: Ε καλό θα ήταν να μην φυσήξει. Καταλαβαίνεις, δεν θα θελες.