5 εναλλακτικά επώνυμα για την οικογένεια των Ντε Γκρες
- 20 ΔΕΚ 2024
Με τέσσερα πράγματα ασχολείται όλη η Ελλάδα: με τον τραυματισμό του Mathias Lessort, τα πρησμένα χείλη της Χριστίνας Μπόμπα, τη σοκολάτα Ντουμπάι της κυρά-Ματίνας και τους Ντε Γκρες. Στο σημερινό μας επεισόδιο θα εστιάσουμε στους τελευταίους μιας και ξεκάθαρα είμαστε φιλοβασιλικοί, αν και, δυστυχώς, δεν γεννηθήκαμε στη Σπάρτη.
Ντε Γκρες λοιπόν, ένα επώνυμο μια μεγάλη ιστορία. Όπως λογικά θα έχετε ήδη διαβάσει μιας και δεν έχετε κάτι καλύτερο να κάνετε, οι Γλύξμπουργκ κατέθεσαν αίτηση για ελληνική ιθαγένεια μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου τους στο Ληξιαρχείο Αθηνών, επιλέγοντας το επίθετο «Ντε Γκρες», δηλαδή «της Ελλάδας». Την αίτηση, μάλιστα, υπέγραψαν συνολικά 10 μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας.
Γιατί Ντε Γκρες και όχι Ντεντές, όμως; Καθίστε στο θρόνο σας και θα σας εξηγήσουμε. Για αρχή, πρέπει να μάθετε ότι προκύπτει ένας ισχυρός συμβολισμός. Το συγκεκριμένο επίθετο είχε χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά ο θείος του τέως βασιλιά, Μισέλ, το 2004. Και επειδή κάποια πράγματα πρέπει να μεταφέρονται από γενιά σε γενιά, υιοθετήθηκε από τους επόμενους. Αυτός ήταν ο συμβολισμός, τι περιμένατε δηλαδή;
Πάμε τώρα στα επώνυμα που θα θέλαμε εμείς να υιοθετήσουν τα μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας.
1994: Παύλος 1994, βγαλμένο από το MySpace ή το Hi5. Αλλά. Το επώνυμο 1994 έχει όντως ισχυρό συμβολισμό καθώς τότε ήταν η χρονιά που η κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου τόλμησε να ψηφίσει τον νόμο 2215/1994 του Ευάγγελου Βενιζέλου, για την απαλλοτρίωση της βασιλικής περιουσίας και τη ρύθμιση των θεμάτων ιθαγένειας των μελών της πρώην βασιλικής οικογένειας. Με αυτό το επώνυμο δείχνουν ότι δεν ξεχνούν, κλείνοντας παράλληλα το μάτι σε όσους εξακολουθούν να τους στηρίζουν.
Αντετοκούνμπο: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει καταφέρει να ενώσει όλους τους Έλληνες κι έτσι ήταν απόλυτα λογικό να πέσει στο τραπέζι και το επώνυμό του. Ο μόνος λόγος που τελικά δεν επιλέχθηκε από τα μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας, είναι γιατί ο Άδωνις Γεωργιάδης κάνει σαρδάμ εκφωνώντας το, κάτι που φυσικά θέλουν να αποφύγουν.
Σκυθρωπός: Παύλος Σκυθρωπός. Μια χαρά δεν ακούγεται; Ο Κωνσταντίνος, το βράδυ του πραξικοπήματος από τους συνταγματάρχες, φωτογραφήθηκε μαζί τους για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης. Σε μια συνέντευξή του χρόνια αργότερα, ανέφερε ότι προσπάθησε να δηλώσει την αντίθεσή του προς αυτούς ποζάροντας σκυθρωπός αντί για χαμογελαστός ώστε να καταλάβει ο ελληνικός λαός ότι δεν τους στηρίζει. Ο ελληνικός λαός, παραδόξως, δεν το κατάλαβε.
Κασσελάκης: Έκπτωτος ο ένας, έκπτωτος ο άλλος, μια χαρά θα τα βρουν. Το μόνο που λείπει είναι ένα κόμμα, αν και σύμφωνα με πολλές και διάφορες σοβαρές εφημερίδες, οι Παύλος, Νικόλαος και Φίλιππος σκέφτονται σοβαρά να παλέψουν για την ψήφο του ελληνικού λαού και όχι απλά να κάτσουν στο θρόνο γιατί έτσι τα έφερε η μοίρα και επειδή μέχρι και σήμερα, λίγο πριν το 2024, υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν στη μοναρχία.
Μπόμπα: Εδώ ξεκάθαρα παίζουμε με την επικαιρότητα. Την Πέμπτη (19/12), για κάποιο λόγο, η φωτογραφία της Χριστίνας Μπόμπα η οποία είχε κάποια αναποδιά και πρήστηκαν τα χείλη της, έγινε viral. Viral όμως θέλουν να γίνουν και οι ίδιοι όπως καταλαβαίνουμε οπότε το Μπόμπα θα ήταν μια καλή επιλογή. Ας τους καλωσορίσουμε όμως πίσω στην Ελλάδα μας και επίσημα, η αλήθεια είναι ότι έλειψαν οι Ντε Γκρες τόσα χρόνια.