Οι 25 κανόνες του Γιώργου Πρίντεζη
- 30 ΑΠΡ 2020
Mεγάλα ονόματα του ελληνικού αθλητισμού και σπουδαίοι καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής ενώνουν τις δυνάμεις τους και τη φωνή τους, με σκοπό την ενίσχυση του συστήματος Υγείας και των κοινωνικών δομών που πλήττονται από τον κορονοϊό. Μια μοναδική μουσική ενέργεια έρχεται στις οθόνες σας απόψε, 30/4 στις 20:30, μέσω live streaming από την 24MEDIA σε συνεργασία με την Follow Me Now.
Περιμένοντας την μεγάλη βραδιά, καταγράφουμε μερικούς κανόνες του Άη Γιώργη του Ολυμπιακού και του ελληνικού μπάσκετ.
Πρίντεζης 19 ετών, στην άκρη του πάγκου με πολιτικά. Η πιο ειρωνική εικόνα των πέτρινων χρόνων του Ολυμπιακού. Κανείς δεν περίμενε τη συνέχεια.
Ήρθε (στην κυριολεξία) παιδάκι στον Ολυμπιακό, το καλοκαίρι του 2000. Του έδωσαν τη φανέλα με το νο 19. Έχουν περάσει 20 χρόνια κι είναι ακόμη στον Πειραιά, δικαιώνοντας τα παιδικά του όνειρα και τις “ερυθρόλευκες” αφίσες στο δωμάτιό του.
Ποιος να φανταζόταν όταν ο Πρίντεζης γυρνούσε στα μέσα της σεζόν 2010-11 σαν μια έξτρα λύση ότι θα εξελισσόταν στον ηγέτη της ομάδας τα επόμενα χρόνια.
Κανένας Έλληνας αθλητής δεν δουλεύει κάθε offseason τόσο πολύ το σώμα του και την τεχνική του. ΚΑΝΕΝΑΣ.
Η δουλειά του, το καλοκαίρι του 2011 συγκεκριμένα, είναι υπόδειγμα θέλησης για να γίνει κανείς καλύτερος. Μέσα σε λίγους μήνες, ο Πρίντεζης μεταμορφώθηκε σε κορυφαίο πάουερ φόργουορντ στην Ευρώπη.
Η βελτίωσή του είναι διαρκής. Πρώτος σημαντικός σταθμός του,πάντως, το αγροτικό που έκανε στην Ολύμπια Λάρισας με τον Γιώργο Μπαρτζώκα.
Λίγοι αθλητές έχουν ταυτιστεί τόσο με το τι σημαίνει Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια.
Το πεταχτάρι, σουτ trademark, πατέντα Πρίντεζη.
Ευτυχώς δεν άκουσε τον Γιόνας Καζλάουσκας που δεν ήθελε να κάνει αυτό “το κάτι σαν σουτ” και τελειοποίησε το πεταχτάρι του, τόσο όσο αξίζει η κούπα της Ευρωλίγκας.
Αυτό το σουτ στην Πόλη.
Και αυτό το τρίποντο στο ΣΕΦ με την Μπαρτσελόνα.
Το τρίποντο με την Μπαρτσελόνα για να εκραγεί το ΣΕΦ, καθώς έτσι σφραγιζόταν το εισιτήριο για το φάιναλ-φορ, το γκολ-φάουλ στην εκπνοή του αγώνα με τον Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα και φυσικά το πεταχτάρι στην Κωνσταντινούπολη. Οι τρεις φάσεις που έχουν σημαδέψει τους οπαδούς του Ολυμπιακού, με ένα ονοματεπώνυμο: Γιώργος Πρίντεζης.
Ποιος δεν συγκινείται με τα δάκρυά του, όταν σήκωνε την κούπα του πρωταθλητή.
Για την ακρίβεια, δεν υπάρχει πιο συγκλονιστική εικόνα από τον Γιώργο Πρίντεζη με το τρόπαιο του πρωταθλήματος του 2016, δακρυσμένος, να κοιτάζει ψηλά, αφιερώνοντας τον τίτλο στον πατέρα του, που είχε χάσει πριν από λίγες μέρες.
Ο Άη Γιώργης ο Πρίντεζης.
Ο Πρίντεζης θα είναι πάντα το παράδειγμα του πόσο μπορεί να εξελιχθεί ένας αθλητής που δουλεύει.
Μπορεί να ‘εξαφανιστεί’ στην διάρκεια ενός αγώνα, αλλά στο τέλος με μια ενέργεια θα σου δώσει νίκη. Είναι το ‘Πριντέζειο’ αξίωμα.
Πρίντεζης με πλάτη στο καλάθι. Η στιγμή που το αντίπαλο τεσσάρι ξέρει πως μόνο με ‘ξύλο’ μπορεί να τον περιορίσει.
Υπάρχουν τεσσάρια που σουτάρουν καλύτερα. Μπορεί να πηδάνε και ψηλότερα. Κανένας όμως πάουερ-φόργουορντ, τουλάχιστον, τα τελευταία 10-15 χρόνια δεν είχε το footwork του Πρίντεζη. Αυτό που του δίνει πάντα το πλεονέκτημα, απέναντι στον αντίπαλό του…
Πρίντεζης για τρεις και μέσα: Η στιγμή που αναρωτιέσαι ‘μα καλά, υπάρχει κάτι που δεν μπορεί να κάνει μέσα στο γήπεδο”.
Πρίντεζης στο παρκέ, δίπλα στον Βασίλη Σπανούλη: Ακόμα κι αν χάνει ο Ολυμπιακός με 30 πόντους, πάντα σε κάνουν να πιστέψεις στην ανατροπή.
Ο τραυματισμός του Πρίντεζη στη Μάλαγα. Όσες φορές και να το δεις, πάντα θα αγχώνεσαι λίγο πριν το κάρφωμα.
Η έμπνευση για την καλύτερη επιστολή του Κοντοπίδη.
Τρίτος σκόρερ όλων των εποχών, έκτος σε συμμετοχές, πέμπτος ριμπάουντερ. Αυτοί είναι οι κανόνες Πρίντεζη στην Ευρωλίγκα. Είκοσι χρόνια, 309 αγώνες, 3.209 πόντοι..
Κάθε χρόνο προσθέτει και κάτι διαφορετικό στο ρεπερτόριο του. Τα τελευταία χρόνια έγινε πολύ καλύτερος με την μπάλα στο παρκέ, αλλά και με τα πίβοτ από την αριστερή πλευρά.