LUNCH BREAK

Η Γωγώ Δελογιάννη, ο ρατσισμός στις κουζίνες και τι να λέμε τώρα για κεφτέδες

Τι είναι σπιτικό φαγητό για τη Γωγώ; Πώς περνάει μαγειρεύοντας για τους φίλους της; Τι σημαίνει αλληλεγγύη και τι επικρατεί στις κουζίνες;

To δικό μας pause στην καθημερινότητα επιστρέφει για άλλη μία εβδομάδα. Μετά τη Νατάσσα Μποφίλιου, την Ευαγγελία Τσιορλίδα, τον Γιώργο Μαυρόπουλο,την Ανθή Σαλαγκούδη, τον Πέτρο Πολυχρονίδη και τον Βαγγέλη Ιωάννου, ήρθε η ώρα για τη Γωγώ Δελογιάννη. Τι είναι σπιτικό φαγητό για τη Γωγώ; Πώς περνάει μαγειρεύοντας για τους φίλους της; Τι σημαίνει αλληλεγγύη και τι επικρατεί στις κουζίνες; Ακόμα, το δίλημμα ανάμεσα στην γλυκιά και την αλμυρή κρέπα και ένα ωραίο leftover φαγάκι με Μπεσαμέλ Γιώτης.

Στις προτάσεις της εβδομάδας ένα ολοκαίνουργιο μπεργκεράδικο στα Βριλήσσια, το The Burger Dudes, που πέρασε όχι μόνο το “test του Cheeseburger” (στην κανονική και στην παιδική version), αλλά και εντυπωσίασε με το Oklahoma Bacon Jam και με το Kimchi Chicken. Η δεύτερη πρόταση είναι γλυκιά και πρόκειται για αυτό που λέμε “αποκάλυψη”. Επιλέξτε μια τούρτα Cointreau από το Ζαχαροπλαστείο Νανά Γιώτη και θα μας θυμηθείτε.

ΤΟ δίλημμα της εβδομάδας εξελίχθηκε σε ντέρμπι ανάμεσα σε αλμυρή και γλυκιά κρέπα, ενώ στο “Αξίζει να το φας” της εβδομάδας θίγουμε το φαινόμενο των leftovers, δηλαδή στο πώς αξιοποιούμε το φαγητό που έχει περισσέψει για να φτιάξουμε κάτι εξίσου και -γιατί όχι- πιο νόστιμο φαγητό. Το hack-tip μας είναι εμπνευσμένο από τα casserole dishes τουτ εξωτερικού και πρακτικά τοποθετείς τα leftovers σου από πρωτεΐνη και λαχανικά και περιχύνεις με μια απολασυτική και πλούσια μπεσαμέλ. Για να ετοιμάσεις τη Μπεσαμέλ Γιώτης χρειάζεσαι απλά γάλα ή φυτικό ρόφημα και χτύπημα.

Στη στήλη Foodie to follow θα βρείτε δύο Ελληνίδες, που σίγουρα αξίζει να τσακάρεις. PAK sisters, λοιπόν.

Ακούστε το Lunch Break και στο Spotify και στην Apple.