Ο Σωτήρης Κοντιζάς, το cheesecake του Τσάντλερ και δέκα φέτες προσούτο
- 1 ΝΟΕ 2023
Κάθε εβδομάδα και ένας ξεχωριστός καλεσμένος κάθεται στο τραπέζι του Lunch Break. Ποδαρικό στο project κάνει ο Σωτήρης Κοντιζάς ο οποίος μας μιλά για τις δικές του διατροφικές συνήθειες, το lunch break στο Master Chef και την Ιαπωνία, τα memes που κυκλοφορούν με τις ατάκες του και φυσικά τα παιδιά του. Μαγειρικά και μη.
Πριν όμως φτάσουμε στη συνέντευξη του καλεσμένου μας, συζητάμε πρώτα τα δικά μας. Θέμα της εβδομάδας, το μέγεθος του τάπερ. Ποιοι είναι οι μίζεροι, ποιοι τα στρατιωτάκια και ποιους αποκαλούμε μερακλήδες του τάπερ. Στη συνέχεια καταπιανόμαστε με μία ενότητα που μας καλεί να σκάψουμε στις pop culture αναμνήσεις μας. Ποια είναι τα iconic πιάτα σειρών και ταινιών; Η αρχή θα γινόταν ούτως ή άλλως με Φιλαράκια, οπότε μετά την είδηση του χαμού του “Τσάντλερ”, ήταν το μόνο πρέπον. Αμέσως μετά κάνουμε ένα ταξίδι στην Ιταλία και τα πανίνι που απολαμβάνουν εκεί ντόπιοι και τουρίστες για το δικό τους lunch break.
Και κάπου εκεί έρχεται η ώρα για τη συνταγή της εβδομάδας, μία ενότητα αφιερωμένη στα Lidl. Στο πρώτο επεισόδιο ετοιμάζουμε ένα φαγητό οικογενειακό, μιας και το λατρεύουν μικροί και μεγάλοι και είναι τέλειο για Lunch Break. Σκιουφιχτά από τη σειρά τοπικών προϊόντων γεωγραφικής προέλευσης «Νώμα», με κεφτεδάκια και κόκκινη σάλτσα.
Δείτε το πρώτο επεισόδιο στο παρακάτω βίντεο ή ακούστε το στο Spotify!