Nick Paleologos / SOOC
BUZZ

Οι ανεμογεννήτριες του Απόστολου Γκλέτσου κέρδισαν το ντιμπέιτ του ΣΥΡΙΖΑ

Η γραμμή εκκίνησης για να αισθανθεί το ΣΥΡΙΖΑ μια μορφή κανονικότητας ήταν το ντιμπέιτ των τεσσάρων. Είναι αρκετό αυτό;

Κι όμως, μετά από πολλούς μήνες, το ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε ενωμένο – τουλάχιστον οι τέσσερις υποψήφιοι για την προεδρία του. Με τις διαφορές τους, ναι, αλλά χωρίς να ξεφύγουν, δείχνοντας πως ό,τι έχει απομείνει πια από αυτό το κόμμα, μπορεί να μπει σε μια σειρά.

Είναι αρκετή αυτή η ενωτική διάθεση για να φέρει ξανά τους ψηφοφόρους πίσω στο ΣΥΡΙΖΑ; Δύσκολο, όμως έγινε μια αρχή. Και όπως πάντα, από κάπου πρέπει όλα να ξεκινήσουν. Όλα αυτά, άλλωστε, γράφονται τη στιγμή που και επίσημα πια, ανεξαρτητοποιήθηκαν Θεοδώρα Τζάκρη και Γιώτα Πούλου, κάτι που σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι πλέον η αξιωματική αντιπολίτευση.

Στο θέμα μας.

Η γραμμή εκκίνησης για αισθανθεί το ΣΥΡΙΖΑ μια μορφή κανονικότητας, λοιπόν, ήταν το ντιμπέιτ των τεσσάρων, με τους Σωκράτη Φάμελλο, Παύλο Πολάκη, Απόστολο Γκλέτσο και Νικόλα Φαραντούρη να ασκούν κριτική τόσο στην κυβέρνηση Μητσοτάκη όσο και στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη.

Η τηλεμαχία δεν είχε έντονες αντιπαραθέσεις (μόνο κάποιες φωνές του Νικόλα Φαραντούρη), ωστόσο μπορούσε κάποιος να καταλάβει πολύ εύκολα ότι η κύρια μάχη ήταν μεταξύ του Παύλου Πολάκη και του Σωκράτη Φάμελλου, οι οποίοι φαίνεται πως προηγούνται στην κούρσα των εσωκομματικών εκλογών.

Πώς είδε το Χ το ντιμπέιτ των τεσσάρων; Όπως ακριβώς περιμέναμε, με λίγο ενθουσιασμό και πολύ Απόστολο Γκλέτσο. Βλέπετε, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για ανεμογεννήτριες που δεν έχουν μπαταρίες, με τους περισσότερους να στέκονται σε αυτό.

 

Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από την επαναφορά των μετοχών της ΔΕΗ, των ΕΛΠΕ και των τραπεζών στο έλεγχο του δημοσίου μέσω της ανάκτησης της πλειοψηφίας του μετοχικού κεφαλαίου, το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια (ο Παύλος Πολάκης υποστήριξε ότι δεν το ψήφισε δεν μπορεί να δεχθεί την παρένθετη μητέρα όχι στα ομόφυλα αλλά και τα ετερόφυλα ζευγάρια) και την εξωτερική πολιτική.

Στις καταληκτικές του τοποθετήσεις, ο Σωκράτης Φάμελλος υποστήριξε ότι πρέπει «να αποτελέσουμε τον πυλώνα μιας προοδευτικής απάντησης», ο Παύλος Πολάκης πως «το δικό μου όραμα είναι μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο», ο Νικόλας Φαραντούρης πως «δεν θέλω ένα κόμμα- αχινό, δεν με ενδιαφέρει ένα κόμμα που δεν μπορεί να ηγηθεί της προοδευτικής παράταξης» και ο Απόστολος Γκλέτσος πως πρέπει να υπάρξει «αλλαγή πορείας προς τα αριστερά για τον ΣΥΡΙΖΑ και τη χώρα. Με περισσότερο κράτος στη ζωή της χώρας».