PUBLI

Gastro-μεταγραφή: Το Mezzaluna αποκτά τον chef Μανώλη Γαρνέλη

Και μας τον συστήνει με menu degustation πέντε πιάτων στις 7 και 8 Απριλίου.

Την Κηφισιά και το Κεφαλάρι τα έχω συνδυάσει με την εφηβεία μου: κάτι τρικούβερτους καβγάδες με το κορίτσι έξω από τα bowling, που κατέληγαν σε γλυκιά συμφιλίωση στο παλιό Haagen και -ακόμα πιο γλυκιά- στο καταπράσινο παρκάκι.

Από τότε βέβαια τα χρόνια πέρασαν και τα στέκια στα Βόρεια άλλαξαν, αλλά, κάθε φορά που ανοίγει ο καιρός με πιάνει μια τρελή όρεξη να πάρω το κορίτσι μου (όχι, δεν είναι το ίδιο) για βόλτα στην Ανθοκομική και περατζάδα στην πλατεία του Κεφαλαρίου, με ήλιο και χάζι έξω από την εκκλησία, με δροσιά και ησυχία μέσα στο παρκάκι.

Και τώρα, με την άνοιξη στα φουλ και το ανανεωμένο Mezzaluna να παίρνει μεταγραφή τον δημιουργικό chef Μανώλη Γαρνέλη κατευθείαν από το Βαρούλκο, υποτάσσομαι στην όρεξή μου και εξορμώ.

Ο χώρος: Μπαίνεις στο κομψό Mezzaluna και συνειδητοποιείς ότι εδώ έτρωγες παλιά δυο-δυο τις μπάλες παγωτό (ναι, βρίσκεται στο παλιό Haagen Dazs). Ο χώρος όμως σου φαίνεται –και είναι- μεταμορφωμένος.  Ψηλοτάβανο και αεράτο, ηλιόλουστο την ημέρα και ατμοσφαιρικό το βράδυ, όσο ο καιρός ανοίγει, το Mezzaluna ανοίγει κι αυτό την απέραντη τζαμαρία του και μετατρέπεται σ’ ένα τεράστιο patio με θέα το καταπράσινο παρκάκι.

 

Το καλύτερο; Οι άνθρωποι ξεκάθαρα είχαν στο μυαλό τους την άνεσή σου όταν το σχεδίαζαν. Κάθεσαι αναπαυτικά, χαζεύεις τη θέα και απολαμβάνεις.

Το… ψητό:  Ο νέος τους chef τιμά σε κάθε περίπτωση την θητεία του στο Βαρούλκο: η ελληνική σφυρίδα με τα άγρια χόρτα, την σάλτσα κάπαρης και τον πουρέ ψητού πατζαριού, το καπνιστό χέλι με tabbouleh από τραγανό κουνουπίδι, πράσινο μήλο και vinaigrette βανίλιας και φυσικά το κριθαράκι του (ήρθε ιδανικά χυλωμένο, με καλοβρασμένες γαρίδες, μυρωδικά και καπνιστή τομάτα) σε διαβεβαιώνουν πως ο Μανώλης Γαρνέλης ξέρει να χειρίζεται άψογα τα θαλασσινά. Έλα όμως που το ταλέντο του δεν περιορίζεται σ’ αυτά. Τα μάγουλα από μοσχαράκι γάλακτος λιώνουν πάνω σε ριζότο απο σαφράν και το καρέ αρνιού (άριστα ψημένο) τοποθετείται πάνω σε βελούδινη κρέμα πορτσίνι με ρεβύθια και καραμελωμένα κρεμμύδια. Αξίζει σίγουρα και μια αναφορά στο ragu του (αργοψημένη και με εξαιρετική συνοχή σάλτσα συμπληρώνει τέλεια τις al dente ταλιατέλες) αλλά και στα επιδόρπια: δοκίμασε τον αφρό espresso. Πραγματικός αφρός, γνήσιο μασκαρπόνε και πικρή σοκολάτα σε μια εμπνευσμένη παραλλαγή του κλασικού τιραμισού.

 

I.D. Mezzaluna/ Φιλαδελφέως 2, Κεφαλάρι/ 210-6836828

www.facebook.com/mezzaluna.greece

Ανοιχτά Τρίτη-Κυριακή/ 12:30- 00:30