Η πρώτη Cristalino τεκίλα στον κόσμο, Maestro Dobel, έρχεται στην Ελλάδα
- 8 ΝΟΕ 2024
Η Maestro Dobel φέρει το όνομα του ιδρυτή της, Juan Domingo Beckmann Legorreta, παραγωγού τεκίλας 11ης γενιάς, με τα αρχικά γράμματα των επωνύμων του να σχηματίζουν το όνομα Dobel. Αντικατοπτρίζει την επιμονή, την αδιάκοπη ώθηση για καινοτομία και τον βαθύ σεβασμό στην τέχνη των δέκα προηγούμενων γενεών παραγωγών τεκίλας, που μεταφέρουν μέσα στους αιώνες, τις παραδοσιακές τεχνικές και διαδικασίες της τέχνης.
Στις αρχές του 2000, ο ιδρυτής της Maestro Dobel εμπνεύστηκε να δημιουργήσει ένα νέο απόσταγμα που να ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη τάση της κουλτούρας κοκτέιλ στο Μεξικό και τη νέα γενιά ποτών που έλκονται από τις λευκές , μη παλαιωμένες τεκίλες. Εμπνευσμένος από καινοτόμες τεχνικές φιλτραρίσματος που χρησιμοποιούνται σε άλλα αποστάγματα, εφηύρε την εντελώς νέα κατηγορία της τεκίλας Cristalino με την δημιουργία της Maestro Dobel Diamante, που πρωτοστάτησε στην επιτυχία της κατηγορίας μέχρι σήμερα.H Maestro Dobel Diamante αποτελεί την πρώτη Cristalino τεκίλα στον κόσμο, με πρώτη κυκλοφορία το 2008 που διατίθεται πλέον σε επιλεγμένες διεθνείς αγορές. Συνδυάζει τεκίλες Extra-Añejo, Añejo και Reposado και είναι η πρώτη τεκίλα πολλαπλής ωρίμανσης που παλαιώνεται σε λευκά ξύλινα βαρέλια από την περιοχή των Βαλκανίων στην Ανατολική Ευρώπη. Το μείγμα στη συνέχεια περνά από μια χειροποίητη και πατενταρισμένη διαδικασία φιλτραρίσματος, γνωστή ως ‘diamante’. Με τη χρήση ενεργού άνθρακα, αφαιρούνται όλα τα χρώματα και οι πικρές νότες, διατηρώντας την πολυπλοκότητα και την απαλότητα. Έτσι και το όνομα της, που σημαίνει «διαμάντι», αποτελεί το ιδανικό όνομα για μια τεκίλα με τέλεια διαύγεια, πολυπλοκότητα, καθαρότητα και δεξιοτεχνία.
Η κατηγορία Cristalino πρόκειται για ένα είδος παλαιωμένης τεκίλας που φιλτράρεται μέσω άνθρακα για να παραχθεί ένα απαλό και φωτεινό απόσταγμα , για καταναλωτές που αναζητούν πιο εκλεπτυσμένες εκφράσεις στα λευκά ποτά. Το αποτέλεσμα είναι μια καθαρή τεκίλα που ισορροπεί την πολυπλοκότητα και τον χαρακτήρα μιας Añejo ή Reposado με τις ζωντανές νότες μιας Blanco.
ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
- ΧΡΩΜΑ: Φωτεινή, καθαρή τεκίλα με ασημένιες αποχρώσεις
- ΑΡΩΜΑ: Νότες μελιού, σφένδαμου, ξηρών καρπών και φρούτων, με πινελιές κανέλας, αμυγδάλου και μια ελαφριά υπόνοια καπνίσματος.
- ΓΕΥΣΗ: Ένα πολύπλοκο μείγμα γλυκών γεύσεων όπως καραμέλα, μέλι και σφένδαμος, με γεύσεις ξηρών καρπών και βανίλιας.
- ΤΕΛΕΙΩΜΑ: Απαλή γεύση με ελαφρύ τελείωμα.
Η πολυπλοκότητα στην γεύση της δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για να την απολαύσετε σκέτη ή με πάγο, ωστόσο η ευελιξία του αποστάγματος το καθιστά τέλειο συνδυασμό για μια ποικιλία από κοκτέιλ που αναδεικνύουν τις γευστικές του νότες.
Λίγα λόγια για την Maestro Dobel:Η Maestro Dobel® Tequila προήλθε από 11 γενιές τεχνογνωσίας στην τεκίλα στις πεδινές περιοχές του Jalisco, στο Μεξικό, χρησιμοποιώντας 100% μπλε αγαύες, οι οποίες καλλιεργούνται επιμελώς και προέρχονται από οικογενειακή ιδιοκτησία, η Maestro Dobel παρασκευάζεται σε παραδοσιακούς χάλκινους άμβυκες και διακρίνεται για την απαλότητα στην γεύση και την πολυπλοκότητα στον χαρακτήρα. Οι παλαιωμένες παρτίδες δημιουργούνται χρησιμοποιώντας διαφορετικές σοδειές της ίδιας τεκίλα με σκοπό να προσδώσουν επιπλέον απαλότητα και βάθος. Έχει απαράμιλλη δεξιοτεχνία και φινέτσα που την καθιστά την πιο απαλή τεκίλα στον κόσμο. Εκφράζει την επιμονή, την εργατικότητα και την τελειομανία, εμπνευσμένη από τις γενιές παραγωγών τεκίλας, που μεταφέρουν μέσα στους αιώνες, τις παραδοσιακές τεχνικές και διαδικασίες της τέχνης.
Η σειρά Maestro Dobel αποτελείται από 8 κωδικούς, που παράγονται σε διαφορετικά ράντσα αγαύης και οι περισσότερες υφίστανται πρωτοποριακή παλαίωση. Στην Ελλάδα κυκλοφορούν δύο διαφορετικ