PUBLI

Η Samsung φέρνει παγκοσμίου φήμης έργα τέχνης από Τσέχους καλλιτέχνες στην The Frame

16 έργα τέχνης από τις συλλογές της Εθνικής Πινακοθήκης της Πράγας εμπλουτίζουν το Samsung Art Store

Η Εθνική Πινακοθήκη της Πράγας (NGP) συμμετέχει στο Samsung Art Store, μια συνδρομητική υπηρεσία που διατίθεται αποκλειστικά στην τηλεόραση The Frame, προσφέροντας μερικά από τα πιο εμβληματικά έργα τέχνης που διαθέτει. Μαζί με άλλα παγκοσμίου φήμης ιδρύματα τέχνης που συμμετέχουν ήδη στην πλατφόρμα Art Store, η NGP θα φέρει αριστουργήματα όπως «Η Παρθένος» του Gustav Klimt, τα «Πράσινα Σταροχώραφα με Κυπαρίσσια» του Vincent van Gogh, τις «Δύο Γυναίκες ανάμεσα στα λουλούδια» του Claude Monet και πολλά άλλα. 

Οι συνδρομητές του Samsung Art Store μπορούν, πλέον, να εξερευνήσουν 16 έργα τέχνης από τρεις διαφορετικές συλλογές της Εθνικής Πινακοθήκης της Πράγας, από διεθνείς και Τσέχους καλλιτέχνες. Η συλλογή που μεταφέρεται στη The Frame, περιλαμβάνει δώδεκα οριζόντια και τέσσερα κάθετα έργα, όλα διαθέσιμα σε υψηλή ανάλυση. Η τηλεόραση The Frame προσφέρει ματ απεικόνιση και τεχνολογία που αναδεικνύει τις πλούσιες υφές και τα ζωντανά χρώματα των πρωτότυπων έργων στην οθόνη. 

Από το μπαρόκ και τον γαλλικό ιμπρεσιονισμό στον κυβισμό

Η επιλογή της Εθνικής Πινακοθήκης της Πράγας για το Samsung Art Store περιλαμβάνει μερικά από τα πιο διάσημα έργα της, όπως «The Virgin» (1913) του Gustav Klimt, ένας ονειρικός πίνακας που συνδυάζει την Art Nouveau και τον συμβολισμό, ο οποίος είχε εκτεθεί πρώτη φορά στην Πράγα στις αρχές του 20ου αιώνα. Επίσης, η συλλογή περιλαμβάνει δύο έργα του Νορβηγού ζωγράφου Edvard Munch, μεταξύ των οποίων και «Dance on the Shore» (1900). Αρκετά έργα αποτελούν μέρος της φημισμένης Γαλλικής Συλλογής της Πινακοθήκης, η οποία αναδεικνύει σημαντικούς Γάλλους καλλιτέχνες από τα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ου αιώνα. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται το ιμπρεσιονιστικό αριστούργημα του Claude Monet, «Two Women among the Flowers» (1875). Αξίζει να σημειωθεί ότι η συλλογή περιλαμβάνει και το έργο «Green Wheat Field with Cypress» (1889) του Vincent van Gogh, γνωστού για την αλάνθαστη τεχνική του. Ταυτόχρονα, εκπροσωπούνται και Τσέχοι καλλιτέχνες του ρεύματος του κυβισμού, όπως ο Emil Filla με το «Still Life with Rolls» (1926), ο Josef Čapek με το «African King» (1920), καθώς και ο Antonín Chitussi με το «By the Orleans Railway Line» (1885).

Παγκοσμίου φήμης έργα τέχνης

«Η ψηφιοποίηση των συλλογών του NGP είναι μια από τις προτεραιότητές μας και αφιερώνουμε πολύ χρόνο και ενέργεια για να διασφαλίσουμε ότι τα έργα τέχνης αρχειοθετούνται και διατίθενται ευρέως στο διαδίκτυο. Είναι, επίσης, ένας από τους σύγχρονους τρόπους με τους οποίους εργαζόμαστε για να φέρουμε τους ανθρώπους από όλον τον κόσμο πιο κοντά στην τέχνη. Δεκαέξι διαμάντια από τις συλλογές μας παρουσιάζονται τώρα στην παγκόσμια πλατφόρμα Samsung Art Store», είπε η Alicja Knast, διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Πράγας. «Αν και οι ιμπρεσιονιστές και οι κυβιστές ζωγράφοι σίγουρα δεν μπορούσαν να το προβλέψουν, τα έργα τους μπορούν σήμερα να τα απολαύσουν πολύ περισσότεροι άνθρωποι απ’ ό,τι πριν από αιώνες. Ταυτόχρονα, πιστεύω ότι μια τέτοια παρουσίαση θα λειτουργήσει ως πρόσκληση, για να δουν τα πρωτότυπα που εκτίθενται εδώ στην Πράγα, στο Trade Fair Palace». 

Τα χρώματα και οι πινελιές παραμένουν πιστά στο πρωτότυπο

Το Samsung Art Store, το οποίο περιλαμβάνει τώρα έργα από την Εθνική Πινακοθήκη της Πράγας, είναι διαθέσιμο αποκλειστικά για τους κατόχους των τηλεοράσεων Samsung The Frame. Οι lifestyle τηλεοράσεις είναι σχεδιασμένες για να προβάλλουν τέχνη και μεταμορφώνονται σε ψηφιακό πίνακα, όταν απενεργοποιούνται. Τα μοντέλα του 2024 διαθέτουν 4K ματ οθόνη, που μειώνει τις αντανακλάσεις, ενώ η επικύρωση της Pantone εξασφαλίζει την ακριβή απόδοση των χρωμάτων. Έργα όπως τα «Green Wheat Field with Cypress» του Vincent van Gogh και «The Virgin» του Klimt αναπαράγονται με εκπληκτική ποιότητα, αποτυπώνοντας κάθε λεπτομέρεια. Η τηλεόραση The Frame διατίθεται, επίσης, με προσαρμόσιμα πλαίσια σε διάφορα χρώματα, τα οποία ταιριάζουν άψογα σε κάθε διακόσμηση του σπιτιού.

Exit mobile version