NOSTOS PINK 2022 Limited Edition
- 17 ΜΑΡ 2023
Το Pink Release party έδωσε το «παρών» για άλλη μία χρονιά, τιμώντας τη limited edition ετικέτα «Nostos Pink» της Οινοποιίας Μανουσάκη, στις αρχές Μαρτίου σε έναν ιδιαίτερο χώρο στο κέντρο της Αθήνας, στο «Füel».
Το βιολογικό κρασί «Nostos Pink» της οινοποιίας Μανουσάκη δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, μιας και απο το 2008 που άρχισε η παραγωγή του αποτελεί την πιο δημοφιλή ετικέτα της οινοποιίας, κερδίζοντας δικαίως τους λάτρεις του κρασιού με το ντελικάτο μείγμα από Grenache, Syrah και την κρητική ποικιλία Ρωμέικο.
Η αστείρευτη δημιουργικότητα και ενέργεια που διακρίνει τους ιδιοκτήτες της οινοποιίας, Αλεξάνδρα Μανουσάκη και Afshin Molavi, αποτυπώθηκαν εξαιρετικά, σε μια limited edition ετικέτα για τη σοδειά Nostos Pink του 2022 που απαριθμεί μόλις 500 φιάλες και φέρει την υπογραφή του έργου της ίδιας της Αλεξάνδρας Μανουσάκη.
Σε ένα ξεχωριστό Pink Release Party που δεν θύμιζε σε τίποτα τα συνηθισμένα wine tastings, το δυναμικό δίδυμο, υποδέχτηκε στο «Füel» καλεσμένους από τον κόσμο του κρασιού και τη γαστρονομική σκηνή της χώρας καθώς και εκπροσώπους από τον ευρύτερο χώρο των media. Στον industrial χώρο του Füel Athens δημιουργήθηκαν δύο stages για το λανσάρισμα της limited edition ετικέτας «Nostos Pink» με στοιχεία που μας εξέπληξαν ευχάριστα, όπως vintage τηλεοράσεις για μάχες στο PlayStation 1, προβολές ροζ πάνθηρα και funky grooves από την αγαπημένη DJ της πόλης, Κατερίνα Μόρτζου a.k.a K.atou.
Οι καλεσμένοι της βραδιάς είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν εκτός από το αγαπημένο τους κρασί και τα ροζ σουβλάκια του «Abla» που συμπλήρωναν επιτυχημένα τη βραδιά. Πρόκειται για το νέο επιχειρηματικό εγχείρημα της Αλεξάνδρας Μανουσάκη και του Afshin Molavi, το οποίο θα ανοίξει τις πόρτες του στο παλιό λιμάνι των Χανίων στις 15 Μαΐου. Το «Abla» αποτελεί μια νέα οπτική ως προς το ελληνικό street food σε μία εκδοχή που αναδεικνύει τόσο τα τοπικά προϊόντα όσο και τις ρίζες του Afshin Molavi από το Ιράν και την Σουηδία.
Λίγα Λόγια για την Οινοποιία Μανουσάκη
Στο χωριό Βατόλακκος των Χανίων από το 1993 βρίσκεται η Οινοποιία Μανουσάκη που εδώ και 3 δεκαετίες πραγματώνεται το όραμα και το πάθος του ιδρυτή Θεόδωρου Μανουσάκη για βιολογική καλλιέργεια αμπελώνων, με βιώσιμες μεθόδους, ελάχιστη δυνατή παρέμβαση και απόλυτο σεβασμό στην Κρητική γη. Η νοσταλγία για τον τόπο του και τις ρίζες του τον οδήγησαν στη δημιουργία της Οινοποιίας το 1993. Έκτοτε, άξια ακόλουθος του ονείρου του, η κόρη του Αλεξάνδρα δίνει νέα πνοή στο όραμα του πατέρα της, και πλέον η Οινοποιία παράγει 150.000 φιάλες ετησίως, ενώ έχει εξελιχθεί σε έναν σύγχρονο επισκέψιμο χώρο με ποικίλες δράσεις: δοκιμές κρασιού, γευστικές εμπειρίες της Κρητικής κουζίνας με λαχανικά που καλλιεργούν οι ίδιοι, εκθέσεις τέχνης, μουσικές εκδηλώσεις και άλλα events.