Ταξίδι Γευσιγνωσίας
- 20 ΟΚΤ 2014
Ταξίδι Γευσιγνωσίας
Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014, 20:00
ΜΕΝΟΥ
Καλωσόρισμα
Σούπα τραχανά με κρουτόν φέτας
Α’ πιάτο
Σαν Μιχάλη Σύρου σαγανάκι με κρέμα λεμονιού & αποξηραμένο σύκο
Kρασί
Sauvignon Blanc 2013 magnum
Sauvignon Blanc 100% – Αμπελουργική ζώνη Αμυνταίου
Προζυμωτική εκχύλιση σε ελεγχόμενο περιβάλλον, αλκοολική ζύμωση σε διαβαθμισμένες θερμοκρασίες. Παραμονή του κρασιού για 2 μήνες στις λεπτές οινολάσπες του με περιοδική ανάδευση
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
92 βαθμοί – Wine & Spirits Magazine
17 βαθμοί – Jancis Robinson
91 βαθμοί – Robert Parker – The Wine Advocate
Β’ πιάτο
Καραβίδες με τριλογία ρεβιθιού προέλευσης Δομοκού
Kρασί
Ροζέ 2013 magnum
Ξινόμαυρο 50%, Syrah 50% – Αμπελουργική ζώνη Αμυνταίου
Αποβοστρύχωση, απουσία θλιπτηρίου. Παραμονή για λίγες ώρες με τα στέμφυλα και κρυοεκχύλιση σε ελεγχόμενο περιβάλλον. Στην συνέχεια αλκοολική ζύμωση σε διαβαθμισμένες θερμοκρασίες. Παραμονή του κρασιού για 3 μήνες στις λεπτές οινολάσπες του με περιοδική ανάδευση
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
16,5 βαθμοί – Jancis Robinson
Γ’ πιάτο
Κριθαράκι με ορτύκια Φάρμας Μπράλου
Kρασί
Ερυθρό 2004 magnum
Syrah 60%, Merlot 20%, Ξινόμαυρο 20% – Αμπελουργική ζώνη Αμυνταίου.
Αποβοστρύχωση, απουσία θλιπτηρίου, προζυμωτική κρυοεκχύλιση, αλκοολική ζύμωση σε αυξητικά διαβαθμισμένες θερμοκρασίες. Παραμονή του κρασιού για μεγάλο χρονικό διάστημα στις οινολάσπες του με περιοδική ανάδευση. Τουλάχιστον 13 μήνες σε νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια και 12 μήνες στη φιάλη πριν την εμπορική του κυκλοφορία. Δε φιλτράρεται και δεν υφίσταται απολύτως καμία κατεργασία πριν την εμφιάλωση.
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
96 Βαθμοί – James Halliday – The Australian
92 βαθμοί – Robert Parker – The Wine Advocate
17.5 Βαθμοί – Jancis Robinson
Regional Trophy – Decanter World Wine Awards
Δ’ πιάτο
Μάγουλα Φάρμας Μπράλου στιφάδο με μελιτζάνα & πατάτες
Kρασί
Αlpha One 2008
Η επιλογή του οινοποιού.
Τα κορυφαία 17 βαρέλια κάθε σοδειάς στα οποία ο οινοποιός επιλέγει να παρουσιάσει την απόλυτη έκφραση και δυναμική της Αμπελουργικής ζώνης Αμυνταίου.
Αποβοστρύχωση, προ ζυμωτική κρυοεκχύλιση και στη συνέχεια κλασσική ερυθρή οινοποίηση σε απόλυτα ελεγχόμενες θερμοκρασίες. 36 μήνες σε ειδικά επιλεγμένα γαλλικά δρύινα βαρέλια. 200% νέο βαρέλι (18 μήνες + 18 μήνες). Χωρίς κατεργασία και φιλτράρισμα πριν την εμφιάλωση και επιπλέον παλαίωση 18 μήνες στην φιάλη.
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
91 βαθμοί – Robert Parker – The Wine Advocate
18 Βαθμοί – Jancis Robinson
Γλυκό
Μήλο φιρίκι Πηλίου, κυδώνι, κρέμα κανέλας & sorbet μανταρίνι
Kρασί
Ωμέγα 2009
Gewürztraminer 85%, Μαλαγουζιά 15% – Αμπελουργική ζώνη Αμυνταίου
Ελεγχόμενη αλκοολική ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε αδρανές περιβάλλον. Παραμονή του κρασιού για 9 μήνες στις λεπτές οινολάσπες του με περιοδική ανάδευση.
15 μήνες σε νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια Bertrange και κατ’ ελάχιστο 12 μήνες στην φιάλη
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης
Τιμή
70 ευρώ κατ’ άτομο
Διαθέσιμες 50 θέσεις
ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ
Κρατήσεις:
Ακριβή Μπέλμπα, τ. 6932288624, e. info@pyrgospetreza.gr