Στο Lost Athens για νόστιμο φαγητό με μικρές δόσεις νοσταλγίας
- 8 ΙΟΥΝ 2023
Υπάρχουν ομάδες που δεν επαναπαύονται και αναζητούν συνεχώς νέους, δημιουργικούς τρόπους να εξελίξουν τις ιδέες τους. Όταν ξεκίνησε να λειτουργεί το Lost Athens στο Παγκράτι αποτέλεσε μια φρέσκια πρόταση για φαγητό και ποτό, δίνοντας επιπλέον πόντους για τις εξόδους μας στην οδό Αρχελάου. Κι αφού φωτογραφήθηκε πολλάκις η επιγραφή – μότο “enjoy your fucking dinner”, το μαγαζί άλλαξε σελίδα και επανασυστήθηκε στο κοινό με ένα πιο ζεστό ύφος.
Μετά από μια ανάπαυλα για ανακαίνιση, το εστιατόριο παρουσίασε έναν χώρο που αποπνέει οικειότητα για όλες τις ώρες της ημέρας. Διαθέτοντας το προνόμιο του πεζόδρομου, τα τραπέζια του σε περιμένουν πλέον από νωρίς το πρωί, ενώ το εσωτερικό παραπέμπει σε μία comfort σάλα, με ανοιχτή κουζίνα για να βλέπεις τη δράση. Περσικά χαλιά, φυτά και κεριά συνθέτουν μια φρέσκια ατμόσφαιρα που παραπέμπει και σε σκηνικό ενός πληθωρικού κυριακάτικου τραπεζιού. Επανεκκίνηση έκανε με τη σειρά της και η κουζίνα, με το δυναμικό δίδυμο Ελένη Σαράντη και Ηλέκτρα Ρίγκου να παρουσιάζουν μια άρτια μοντέρνα κουζίνα με μικρές δόσεις νοσταλγίας – απαραίτητη για να ξυπνάει συναισθήματα και μνήμες.
Το να δημιουργεί γευστικές αναμνήσεις είναι άλλωστε χαρακτηριστικό του μαγειρικού διδύμου. Όπως έχουν αποδείξει στο παρελθόν, οι chefs παρακολουθούν τις τάσεις, αλλά προτιμούν να βγάλουν τον δικό τους χαρακτήρα. Το πετυχαίνουν στη νέα εποχή του Lost Athens, καθώς εμπνέονται από τη μεσογειακή και ελληνική κουζίνα, συνθέτοντας πιάτα με οικείες γεύσεις που ταυτόχρονα σε κεντρίζουν με τη δημιουργικότητά τους.
Το μενού του πρωινού περιλαμβάνει χειροποίητα pastries που συνοδεύουν τον καφέ καθώς επίσης ζεστά πιάτα γεμάτα αρώματα, χρώμα και ένταση. Για παράδειγμα, το πιάτο με τα βραστά αυγά, κρέμα γιαουρτιού, φρέσκια ντομάτα, κρεμμυδάκι, ζατάρ και προζυμένιο ψωμί αποτελεί μια ουσιαστική πρόταση για να ξεκινήσεις την ημέρα σου.
Στο κυρίως μενού, στήνεται ένα μεσογειακό τραπέζι που χρωματίζεται όμως από έναν πολυταξιδεμένο χαρακτήρα. Χειροποίητη φοκάτσια, φάβα Φενεού αρωματισμένη με πορτοκάλι, μους τυριών με χαρίσα, ταραμάς με λεμόνι κονφί, χούμους με πάπρικα, χειροποίητες πίκλες και μαυρομάτικα φασόλια σαλάτα δίνουν το έναυσμα για να συνεχίσεις με τη δροσιστική ντομάτα μπελαντόνα, τσαλαφούτι και ανθότυρο από τη Ναύπακτο, φρέσκα μυρωδικά και ανθό αλατιού.
Πιάτα, όπως η αθηναϊκή, ο λαχανοντολμάς, τα σαΐτια με χόρτα (παραδοσιακές πίτες Λακωνίας), το τηγανόψωμο με φέτα και γραβιέρα, μαύρη τρούφα και σαλάμι από τη Δράμα και τα χειροποίητα μαντί δείχνουν τη διάθεση των chefs για ένα γαστρονομικό ταξίδι, ενώ επιλογές όπως οι παπαρδέλες με μοσχαράκι ραγού ή σιγομαγειρεμένο αρνάκι ενισχύουν την comfort διάθεση του φαγητού. Αν είστε παρέα, αξίζει να μοιραστείτε το χοιρινό σνίτσελ με καμένο βούτυρο. Για το τέλος, οι «Χίλιες Κρέπες» με κρέμα πορτοκαλιού, καραμέλα και παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης κερδίζουν τις εντυπώσεις.
Ο σομελιέ Τηλέμαχος Παπανδρέου έχει επιλέξει κρασιά από όλο τον κόσμο, φυσικά και μη, ενώ η ομάδα του Βασίλη Νικήτα στο μπαρ, προτείνει μια ανανεωμένη λίστα με καλοφτιαγμένα cocktails. Κάθε Σάββατο, το Lost Athens διοργανώνει το «μπραντς σουαρέ» με Bloody Mary από νωρίς, ενώ αν θέλετε να παρατείνετε τη διασκέδαση, θα βρείτε το κουίζ γνώσεων Lost Souls στο κανάλι του μαγαζιού στο Youtube.
LOST ATHENS
- Αρχελάου 7, Αθήνα
- 2107230832