4 κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις, όταν αφήνεις μούσι
Ενταγμένες πάντα στη λογική του 'επιμελούς αλλά ατημέλητου'.
- 26 ΝΟΕ 2019
Aς πάρουμε τα πράγματα από την πολύ αρχή. Υπάρχουν οι εποχές του clean-cut, υπάρχουν οι εποχές του μουστακιού, υπάρχουν και οι εποχές των μουσιών. Προφανώς τα τελευταία αρκετά χρόνια ζούμε σε αυτή την τελευταία. Επειδή όμως, όπως φαντάζομαι ήδη θα ξέρετε, τα πράγματα αλλάζουν συνεχώς, θεωρούμε δεδομένο ότι κάποια στιγμή κάποια επόμενη γενιά θα γελάει πολύ με το σημερινό στιλ.
Επιστρέφουμε όμως στο σήμερα και αφήνουμε τα μελλοντολογικά για μια επόμενη εκπομπή μας. Στο σήμερα, παρότι δεν του φαίνεται, το μούσι είναι και αυτό που χρειάζεται την έστω minimum περιποίηση.
Μάθε το πρόσωπό σου
Δεν χρειάζεται και nobel στην αστροφυσική για να καταλάβει κανείς ότι το μούσι δεν πάει σε όλους. Υπάρχουν κάποια πρόσωπα στα οποία ταιριάζει περισσότερο και κάποια άλλα που δεν κάθεται και πάρα πολύ καλά. Ανάλογα με τα ζυγωματικά σου και το σχήμα του προσώπου. Το ίδιο ισχύει και για το πώς φυτρώνουν τα ίδια τα γένια σου. Αν είναι για παράδειγμα ανομοιογενή, σίγουρα δεν θες να είναι πολύ μακριά. Αν είναι πολύ πυκνά σίγουρα θες τριμάρισμα.
Το Neckbeard
Πιάνοντας το νήμα από το πάνω κομμάτι. Το neckbeard είναι ξέρεις αυτό το πράγμα που μπορεί να απλώνεται προς τα κάτω. Αν είσαι άτυχος, το έχεις. Αν είσαι τυχερός δεν το έχεις. Αν είσαι πολύ τυχερός ενώνεται με τις τρίχες του στέρνου σου. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να έχεις στον νου σου να προστατεύεις τον λαιμό σου. Αν θες βέβαια.
Μην κάνεις αυστηρές γραμμές
Το να έχει μούσι είναι ο ορισμός αυτού του παλιού παραδοσιακού ‘επιμελώς ατιμέλητου’ look. Όταν παίρνεις και κάνει πολύ αυστηρές και ολόϊσιες γραμμές στο πρόσωπό σου, δεν είναι μόνο ότι μοιάζεις σαν να αυτοζωγραφίστηκες με μαρκαδόρο είναι και το άλλο το πολύ βασικό: Έδειξες ότι ενδιαφέρθηκες πάρα πολύ και, ξέρεις, αυτό μπορεί να μην είναι απαραίτητα κακό αν έχεις για παράδειγμα μουστάκι. Με το μούσι ωστόσο το λες και condradiction in terminis.
Μην τρελαίνεσαι κιόλας
Πάνω στη λογική του από πάνω point, βάζουμε και αυτή. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε πολύ σοβαρότερα πράγματα σε αυτή στη ζωή. Η περιποίηση του μουσιού είναι κάτι σημαντικό. Η εμμονή με αυτό όμως βγαίνει προς τα έξω. Δεν χρειάζεται, λοιπόν, να του φέρεσαι σαν να είναι Βοημίας. Ούτε να το τρίβεις συνεχώς. Εκτός και αν σε ρώτησαν: “τι σημαίνει, λοιπόν, η έννοια της έννοιας;”. Εκεί, ναι. Αν σε ρώτησαν και ξέρεις πού στρίβουν για ΙΚΑ Καλλιθέας ξέρεις κάτι σημαντικό. Δεν είσαι όμως σοφός.
(Φωτογραφίες: AP Photos)