unsplash
ΡΟΛΟΙ

5 κορυφαία ρολόγια για να σε συνοδεύσουν στο επόμενο ταξίδι

Μερικά από τα καλύτερα ταξιδιωτικά μοντέλα που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά.
Με την πανδημία της COVID-19 να υποχωρεί σε βαθμό που οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί καταργούνται στις περισσότερες χώρες του κόσμου, ίσως να ήρθε επιτέλους η ώρα να προγραμματίσεις εκείνο το ταξίδι στο εξωτερικό που θέλεις να κάνεις τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά το σύμπαν είχε αντίθετη γνώμη. 

Μαζί με τη βαλίτσα και το διαβατήριό σου, θα πρέπει να έχεις και ένα συνοδό για τον καρπό σου, ειδικά αν το ταξίδι γίνει σε κάποια μακρινή ζώνη ώρας, αλλά εσύ πρέπει να έχεις επαφή λόγω προσωπικών ή επαγγελματικών υποχρεώσεων με το τι γίνεται πίσω στην πατρίδα. Τα ρολόγια, πολλές φορές άλλωστε, αποδεικνύονται ο πιο πιστός σου σύντροφος.

5 κορυφαίες επιλογές σε ταξιδιωτικά ρολόγια

Παρακάτω θα βρεις μία πεντάδα από ρολόγια που κυκλοφόρησαν τους τελευταίους μήνες και είναι ιδανικά για ταξιδιωτικές εμπειρίες. 

Bulgari Octo Roma Worldtimer

Με τους δύο εξωτερικούς δίσκους του καντράν να δείχνουν την ώρα (στην 24ωρη κλίμακα) σε 24 πόλεις του πλανήτη (ανάμεσά τους και η Αθήνα) και με επιλογή σε σκούρο μπλε ή μαύρο καντράν, σίγουρα του συγχωρείς ότι δεν είναι τόσο λεπτό όσο τα ρολόγια Finissimo της ίδιας συλλογής.

Rolex GMT Master II

Τα έχουμε ξαναπεί αναλυτικά για το “Pepsi (κόκκινο για τη μέρα, μπλε για τη νύχτα) και την καινούργια του κεραμική στεφάνη που κρατά τα χρώματα αναλλοίωτα στο χρόνο. Είναι το αρχετυπικό GMT ρολόι και η Rolex δεν σταμάτησε να το ανανεώνει ακόμη και όταν τα ταξίδια έμοιαζαν να έχουν παγώσει οριστικά.

Grand Seiko HiBeat 36000 GMTPeacock

Μπορείς να ρυθμίσεις ξεχωριστά τη δεύτερη ζώνη ώρας χωρίς να χρειαστεί να σταματήσεις τον υπόλοιπο μηχανισμό (που θα κτυπά με ένα εντυπωσιακό ρυθμό 36.000 δονήσεων την ώρα για απόλυτη ακρίβεια), αλλά ο πιο βασικός λόγος που θα το ποθήσεις είναι το τόσο λιτό, και όμως τόσο όμορφο σχέδιό του, μ’ αυτόν τον κυματισμό «παγωνιού» στο καντράν.

Omega Seamaster Aqua Terra 150M Co-Axial GMT


Με την πρώτη ματιά στο καντράν του, καταλαβαίνεις τη σχεδιαστική διαφορά που έχει επινοήσει η Omega για το συγκεκριμένο μοντέλο και που είναι τόσο ευφυής. Εξωτερικά έχει διατηρήσει μικρές ενδείξεις λεπτών και έχει προτιμήσει να φέρει την κλίμακα του 24ώρου (στην οποία δείχνει ο τέταρτος δείκτης με την κόκκινη λεπτομέρεια) πιο μέσα, στην άκρη των τριγωνικών ενδείξεων της ώρας. Αυτό σημαίνει ότι κράτησε μόνο τις 12 από τις 24 ώρες, δηλαδή τις μονές, κάτι που από μόνο του το ξεχωρίζει από τον κανόνα που θέλει τις ωρολογοποιίες να δείχνουν πάντα τις ζυγές ώρες στα GMT τους.

IWC Big Pilot’s Watch Timezoner Edition “Le Petit Prince”


Αυτή τη φορά μας λείπει η Αθήνα (το Κάιρο έχει αναλάβει την εκπροσώπηση της ζώνης ώρας GMT+2), αλλά κερδίζουμε ένα υπέροχο παράθυρο ημερομηνίας στο 12. Στην απορία για το πώς βλέπει κανείς τη δεύτερη ζώνη ώρας, ελλείψει τέταρτου δείκτη, η απάντηση κρύβεται στο υπέροχο complication του ρολογιού: γυρίζοντας την κεραμική στεφάνη στην πόλη που σε ενδιαφέρει, ο δείκτης της ώρας μετακινείται ανάλογα για να σου δείξει τι ώρα έχουν εκεί.

Exit mobile version