Εσώρουχο δεν είναι μόνο το μποξεράκι
- 3 ΦΕΒ 2021
Η συγκεκριμένη φωτογράφιση-διαφήμιση είναι από τις πιο εμβληματικές στη βιομηχανία της μόδας, όχι μόνο λόγω της σημερινής εξέλιξης των πρωταγωνιστών της, ούτε γιατί λογοκρίθηκε από κάποιους ως υπερβολικά σέξι. Μεταμόρφωσε ουσιαστικά το αντρικό εσώρουχο από ένα «ρούχο» ανάγκης σε ένα fashion item.
Κι αν στα 90s, το μποξεράκι ήταν ό,τι πιο cool μπορούσε να φορέσει κάποιος μέσα από το παντελόνι του, στις μέρες μας οι λέξεις cool και εσώρουχο δεν συμβαδίζουν. Σημασία έχει πλέον να επιλέγεις τη γραμμή που σου ταιριάζει και το ύφασμα που ανέχεται το δέρμα σου.
Τα 3 βασικά υφάσματα
Βαμβάκι: Δεν είναι τυχαία το πιο κλασικό υλικό που χρησιμοποιείται στην παρασκευή εσωρούχων παγκοσμίως. Το βαμβάκι είναι υποαλλεργικό και φιλικό στο δέρμα.
Ζέρσεϊ: Προτιμάται σαν ύφασμα τόσο για την απαλότητα, όσο και για την ελαστικότητά του επιτρέπει την ευελιξία κινήσεων.
Δίχτυ: Χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο για τον σχεδιασμό αθλητικών εσωρούχων, καθώς είναι αρκετά ελαφρύ, απομακρύνει τον ιδρώτα και βοηθάει το δέρμα να αναπνέει.
Τα 4 βασικά στυλ
Το σλιπ: Είναι η πιο παραδοσιακή γραμμή στα αντρικά εσώρουχα, που σχηματίζει το γράμμα Y στο μπροστινό μέρος. Κακά τα ψέματα, και η πιο άνετη. Αυτή που τα τελευταία χρόνια έχει κάνει comeback στα αντρικά συρτάρια.
Το boxer: Επίσης ένα διαχρονικό κομμάτι που προσφέρει άνεση και εφαρμόζει τόσο όσο να αφήνει το δέρμα να αναπνέει.
Το boxer trunk: Ίσως το πιο μοντέρνο αντρικό εσώρουχο, που φοριέται άνετα κάτω από slim-fit παντελόνια, καθώς εφαρμόζει άψογα στους γοφούς και είναι πιο κοντό στους μηρούς απ’ ότι το κλασικό μποξεράκι.
Το αθλητικό boxer: Είναι μακρύ στους μηρούς για να προσφέρει άνεση και αρκετά στενό, όπως ακριβώς είναι για παράδειγμα τα αθλητικά κολάν. Ουσιαστικά γίνεται ένα με το δέρμα για να σου επιτρέπει να έχεις καλύτερες επιδόσεις. Αν κάτι πρέπει να προσέξεις στη συγκεκριμένη γραμμή είναι να διαλέξεις ένα ποιοτικό κομμάτι για να αποφύγεις ανεπιθύμητους ερεθισμούς.
Μερικές συμβουλές υγιεινής που δεν πρέπει να αμελείς
- Φρόντισε να αλλάζεις εσώρουχο καθημερινά.
- Προτίμησε σχέδια που αποτελούνται από 100% βαμβάκι και απόφυγε συνθετικά υφάσματα, που μπορεί να προκαλέσουν τυχόν ερεθισμούς, ειδικά κατά τη διάρκεια της γυμναστικής.
- Προκειμένου να σκοτώνονται τα μικρόβια και να εξαφανίζονται οι οσμές, τα εσώρουχα πρέπει να πλένονται σε υψηλές θερμοκρασίες (60 βαθμούς) στο πλυντήριο.
- Για να διατηρείς τα λευκά για πάντα λευκά, καλό είναι να τα πλένεις πάντα ξεχωριστά από τα σκούρα και πολύχρωμα και να χρησιμοποιείς λευκαντικό που δεν περιέχει χλωρίνη.
- Εσώρουχα που έχουν γαριάσει ή ακόμα χειρότερα τρυπήσει, εννοείται ότι τα πετάς. Μην κάνεις το ίδιο λάθος με τις κάλτσες.
- Τέλος, ανά διαστήματα μην ξεχνάς να καθαρίζεις το ντουλάπι που τα τοποθετείς, προκειμένου να απομακρύνεις τυχόν σκόνη και βρομιά.