ΜΟΔΑ

Φάκελος: αντρικά εσώρουχα

Έχουμε τις απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις σου γύρω από το πιο προσωπικό κομμάτι της γκαρνταρόμπας σου. Λάβε τα μέτρα σου. 

Αν μπορούσαμε να εισβάλλουμε στα άδυτα του πιο προσωπικού συρταριού σου, να είσαι σίγουρος πως δεν θα έμενε εκεί μέσα τίποτα φθαρμένο, τίποτα κακόγουστο και τίποτα συνθετικό, που θα μπορούσε να βλάψει ανεπανόρθωτα την αντρική σου υπόληψη. Η αντικατάστασή εκείνων που θα πετούσαμε με ολοκαίνουργια εσώρουχα άριστης ποιότητας και εφαρμογής δεν θα ήταν δύσκολη αλλά ούτε και πολυέξοδη, ειδικά τώρα που αγοράζοντας 3 sloggi παίρνεις άλλο ένα δώρο.

Επειδή όμως κουμάντο στα βρακιά σου δεν μπορούμε να κάνουμε, το μόνο που μας απομένει είναι να απαντήσουμε με αντικειμενικότητα και ειλικρίνεια στα αιώνια ερωτήματά σου γύρω από το πιο προσωπικό κομμάτι ένδυσης. Το πώς θα αξιοποιήσεις τις πληροφορίες είναι στο χέρι σου.

Πέρα από το να είναι καθαρό, χρειάζεται κάτι άλλο για να είναι το αντρικό εσώρουχο αξιοπρεπές;

Το καθαρό θεωρείται μη διαπραγματεύσιμο. Το καλοραμμένο και χωρίς τρύπες επίσης. Από εκεί και έπειτα, είναι δικαίωμα σου να σπιτώσεις όπως θες τον καλύτερό σου φίλο, αλλά, μιας που τον συμπαθείς, κάν’ του την χάρη και μην τον ξεπετάξεις με συνθετικές εξάδες εσωρούχων από τον πάγκο της λαϊκής. Διάλεξε άριστης ποιότητας βαμβακερό σλιπ ή μποξεράκι sloggi, μονόχρωμο ή με διακριτικά prints (ρίγες ή καρό είναι safe επιλογές) και καλό λάστιχο που δεν θα σε καταπιέζει και δεν θα αφήνει σημάδι στην μέση σου. Καλύτερα να αποφύγεις τα έντονα, φωνακλάδικα brands – λίγα πράγματα είναι τόσο κακόγουστα όσο μια show-off μάρκα που ξεπροβάλλει από το τζιν σου καθώς σκύβεις.

Ποιο χρώμα είναι προτιμότερο, το άσπρο ή το μαύρο;

Τίποτα σε αυτή τη ζωή δεν είναι άσπρο – μαύρο, οπότε θα πούμε γκρι. Προφανώς το λευκό και το μαύρο είναι και τα δύο safe επιλογές -με το λευκό να είναι το αρχετυπικό αντρικό εσώρουχο και το μαύρο να αντιπροσωπεύει την πιο μοντέρνα εκδοχή του-, όμως το γκρι, από τη δεκαετία των 90s που πρωτοπήρε τα στιλιστικά ηνία μέχρι και σήμερα, πραγματικά μοιάζει να είναι το πιο relaxed χρώμα. Το γκρι εσώρουχο είναι ταιριαστό σε χαλαρούς, cool τύπους – κάπως σαν την αγαπημένη γκρι βαμβακερή φόρμα. Μην ξεχνάς βέβαια πως, ακριβώς όπως η γκρι βαμβακερή φόρμα, μετά από μακρόχρονη χρήση, χρειάζεται αντικατάσταση.

Αλήθεια τώρα, οι γυναίκες προσέχετε τα εσώρουχα;

Με ένα στόμα, μια φωνή: ΝΑΙ. Η στιγμή που μένεις με το εσώρουχο σου είναι για την γυναίκα μια στιγμή μεγάλης χαράς ή μια στιγμή μεγάλης απογοήτευσης. Όχι πονηρούτσικο, όχι επειδή φτάνει στην πηγή και διαπιστώνει αν θα πιεί νερό ή αν θα μείνει διψασμένη. Η στιγμή είναι σημαντική επειδή έρχεται η ώρα να επιβεβαιώσει αν το καλό σου γούστο εξαντλείται σε ό,τι βλέπει όλος ο κόσμος ή αν περνά και σε πιο προσωπικά, αθέατα σημεία. Κάπως σαν να αστράφτουν οι ζάντες του αυτοκινήτου σου και κάτω από το πατάκι να υπάρχει ένα κομμάτι πίτσα σε προχωρημένη σήψη. Θα μας πεις “αν φτάσουμε στο σημείο να δει το εσώρουχό μου, δεν μπορεί να κάνει πίσω”, σωστά; “Πόσο ξεφτιλισμένα πεινασμένος για σεξ είσαι;”, θα σου απαντήσουμε. 

Ποιος τύπος εσώρουχου μπορεί να κάνει το επίμαχο σημείο μου να δείχνει μεγαλύτερο;

Πολλοί βάζουν ακόμα και χαρτί μέσα από το εσώρουχό τους για να δείχνουν πιο προικισμένοι. Δεν θέλεις όμως να πας σε τέτοιες λύσεις, διότι αφενός μόνο κακό μπορούν να κάνουν στην αυτοπεποίθησή σου, αφετέρου αργά ή γρήγορα η αλήθεια θα λάμψει. Πώς μπορείς να κάνεις τα προσόντα που διαθέτεις να δείχνουν μεγαλύτερα χωρίς εξωτερική βοήθεια; Μείνε πιστός στα εφαρμοστά σλιπ sloggi, που συγκρατούν το πακέτο σου ευλαβικά και το συγκεντρώνουν στο μπροστινό μέρος και προτίμησε τις ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις, που τονίζουν τις φυσικές αρετές σου με 100% φυσικό τρόπο. 

Έχω βαρεθεί τα μονόχρωμα. Ποια prints είναι ΟΚ για τα εσώρουχά μου;

Γενικά τα prints στα αντρικά εσώρουχα είναι κάπως επίφοβα καθώς μπορούν εύκολα από την κατηγορία “ενδιαφέροντα” να περάσουν στην κατηγορία “γραφικά”. Οι διακριτικές ρίγες και τα καρό είναι πάντα καλές επιλογές, ενώ από εκεί και πέρα θα πρέπει να επιστρατεύσεις το καλό σου γούστο για να ξεχωρίσεις τα μεν από τα δε. Σαν γενικός κανόνας, οτιδήποτε πολύ συγκεκριμένο (βλέπε αυτοκινητάκια, ζωάκια, καρτούν) καλύτερα να το αποφύγεις, ενώ τα πιο αφηρημένα σχέδια μπορούν να δείχνουν κομψά χωρίς να είναι βαρετά.

Πόσα “καλά εσώρουχα” πρέπει να έχει ο μέσος άντρας;

Ντρέπομαι και μόνο που απαντάω σε αυτή την ερώτηση. Όλα τα εσώρουχα του μέσου άντρα πρέπει να είναι “καλά”. Δεν είναι και τόσο δύσκολο να τα αποκτήσεις, ειδικά τώρα που αγοράζοντας 3 sloggi σου κάνουν άλλο ένα δώρο.

Μπορώ να φοράω ό,τι μποξεράκι θέλω μέσα από το καλό μου κοστούμι;

Φυσικά εσύ μπορεί να θεωρείς πως είναι κουλ να “κανιβαλίζεις” το formal ντύσιμό σου κρύβοντας μέσα από ένα καλό κοστούμι ένα fun εσώρουχο, στην πραγματικότητα, όμως, δείχνεις απλά πόσο άβολα αισθάνεσαι με το επίσημο ντύσιμο. Γιατί εκείνοι που είναι εξοικειωμένοι με το επίσημο dresscode, ξέρουν να εκτιμούν ένα καλοραμμένο κοστούμι και θα το συνδυάσουν όπως πρέπει. Το σωστό εσώρουχο με το κοστούμι σου είναι στην ίδια απόχρωση με το κοστούμι, σε γραμμή σλιπ ή εφαρμοστού μπόξερ, από όσο το δυνατόν πιο λεπτό ύφασμα γίνεται.

Νιώθω πως το εσώρουχό μου έχει αρχίσει να χάνει τη φόρμα του. Τι φταίει;

Δύο περιπτώσεις υπάρχουν, ή εσύ φταις ή αυτό. Στην περίπτωση που φταις εσύ είναι επειδή το έχεις εξαναγκάσει σε τόσες πλύνε-βάλε υπερωρίες που πλέον η ελαστικότητά του έχει κλατάρει. Σε περίπτωση που φταίει εκείνο είναι επειδή τα υλικά της κατασκευής του δεν είναι αρκετά καλά ώστε να αντέξουν το έντονο πρόγραμμά σου και να ακολουθήσουν τους ρυθμούς σου. Σκέψου λοιπόν πόσο καιρό έχεις να ανανεώσεις το στοκ στο συρτάρι σου και κρίνε: ή πρέπει να αγοράζεις πιο συχνά εσώρουχα ή πρέπει να αγοράζεις πιο καλά εσώρουχα.

Μου αρέσει η εφαρμογή που έχουν τα σλιπ, όμως αισθητικά προτιμώ τα εφαρμοστά μποξεράκια. Τι να προτιμήσω;

Δεν υπάρχει λόγος να διχάζεσαι ανάμεσα στα δύο. Ευτυχώς, το ίδιο πρόβλημα με εσένα το είχαν και άλλοι άντρες, οπότε εισακουστήκατε. Πλέον στο e-shop των sloggi μπορείς να βρεις εσώρουχα με την εφαρμογή και τις ραφές του σλιπ αλλά με περισσότερο ύφασμα, που του χαρίζει την όψη του μπόξερ.

Υπάρχει τρόπος να βρω το μέγεθός μου στα εσώρουχα χωρίς –μπλιαχ- να τα δοκιμάσω;

Αυτό το “μπλιαχ” ξαναπέστο, διότι δεν μπορείς να φανταστείς πόσα μικρόβια κουβαλάνε τα μη συσκευασμένα εσώρουχα, από άλλους άντρες που δεν βρήκαν και τόσο μπλιαχ την ιδέα να τα δοκιμάσουν. Προσπάθησε να καταλάβεις με το μάτι αν το εσώρουχο που θέλεις να αγοράσεις θα σου κάνει ή δοκίμασε την τεχνική του λαιμού: ο λαιμός σου έχει περίπου την μισή περίμετρο από την μέση σου, οπότε αν τυλίξεις ένα διπλωμένο εσώρουχο γύρω από το λαιμό σου και οι άκρες του συναντιούνται, λογικά σου κάνει. Αν δεν έχεις πρόβλημα με την ιδέα να τυλίξεις ένα βρακί γύρω από το λαιμό σου, τα αποτελέσματα είναι εγγυημένα.