Stefanie Keenan/Getty Images for VIOLET GREY
PROFILE

Η ιστορία του βιοτεχνολόγου που έγινε δισεκατομμυριούχος χάρη σε κρέμες προσώπου

Μέσα από την πολυετή ενασχόλησή του με τα βλαστοκύτταρα, ο Augustinus Bader κατάφερε να φέρει την επανάσταση στη βιομηχανία της ομορφιάς με τα beauty προϊόντα του. 
Το success story του Augustinus Bader και η καταλυτική του επίδραση στη βιομηχανία της ομορφιάς θα μπορούσε άνετα να υπάρχει στο συρτάρι κάποιου σεναριογράφου του Χόλιγουντ. Όχι μόνο γιατι έγινε από καθηγητής Βιοτεχνολογίας, δισεκατομμυριούχος εν μία νυκτί -και δεν υπερβάλουμε-, αλλά κυρίως γιατί αυτός ο επιστήμονας έβαλε σκοπό της ζωής του να ανακουφίσει τους εγκαυματίες και να τους χαρίσει μία καλύτερη ποιότητα ζωής και το πέτυχε.

Δεν εφησύχασε όμως. Αεικίνητος και πάντα δραστήριος, δεν σταματήσε εκεί, αλλά προχώρησε ένα βήμα παραπάνω. Προσέφερε τις γνώσεις, την εμπειρία και την ιδιοφυία του στον χώρο της κοσμετολογίας, παραδίδοντας ένα από τα πιο καινοτόμα και πράγματι αποτελεσματικά προιόντα περιποίησης που κυκλοφορούν εκεί έξω.

Από την Γερμανία στην Κίνα και πάλι πίσω

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του Ιατρική Βιοτεχνολογία, ο Γερμανός Augustinus Bader ταξίδεψε στη Σαγκάη της Κίνας για να εργαστεί με εγκαυματίες στο Κέντρο Burn του Νοσοκομείου Ruijin. Έγινε μάρτυρας σοβαρών περιστατικών, με βαθιές ουλές, αβάσταχτο πόνο και ταλαιπωρία. Η εικόνα παιδιών που υπέφεραν από εγκαύματα και έπρεπε να υποστούν δύσκολες και επώδυνες χειρουργικές επεμβάσεις για την αφαίρεση του χοντρού ιστού των ουλών που εξασθενούσε την ανάπτυξη τους, τον στοίχειωσε. 

Η ανάγκη εξάλειψης αυτού του είδους του ισόβιου πόνου τον οδήγησε ξανά πίσω στην Γερμανία, όπου εκπαιδεύτηκε στον τομέα της μεταμόσχευσης κλινικών οργάνων με τον πρωτοπόρο καθηγητή Pichlmayr. Μαζί ερεύνησαν τις δυνατότητες αυτοθεραπείας του σώματος με τη χρήση ειδικών αλοιφών. 

Η breakthrough στιγμή του Augustinus Bader στην κοσμετολογία

Μετά από έρευνες δεκαετιών, ο 49χρονος τότε καθηγητής Βιολογίας Βλαστικών Κυττάρων και Τεχνολογίας Κυττάρων στο Πανεπιστήμιο της Λειψίας ανέπτυξε το 2008 μία θεραπεία που παρείχε επούλωση των εγκαυμάτων εξαλείφοντας τις ουλές. Ανέπτυξε ένα πρωτοποριακό Wound Gel που αναγεννούσε το νεκρό δέρμα. Ουσιαστικά το βοηθούσε να αυτοθεραπευτεί χωρίς νυστέρι. 

Συνέχισε τις μελέτες και τα πειράματά του για να το εξελίξει και μερικά χρόνια αργότερα σε ένα δείπνο που διοργάνωσε ένας δισεκατομμυριούχος φίλος του συνάντησε τον νεαρό τότε Γάλλο entrepreneur Charles Rosier. Αντάλλαξαν απόψεις, εμπειρίες και τις προσωπικές τους ιστορίες, ήπιαν άφθονη σαμπάνια και στο τέλος της βραδιάς η ιδέα έπεσε στο τραπέζι από τον Rosier: η πηγή της αιώνιας νιότης θα μπορούσε να είναι η επιστήμη. 

Η φράση αυτή εντυπώθηκε στο μυαλό του Bader και μετά από κάποια χρόνια συνεχών ερευνών και μια μικρή επένδυση μερικών εκατομμυρίων δολαρίων, έκανε τη σκέψη πράξη.

Η αυτοκρατορία του βιοτεχνολόγου που έγινε δισεκατομμυριούχος

Το 2018, ίδρυσε το premium skincare brand Augustinus Bader λανσάροντας δύο κρέμες προσώπου, την The Cream την The Rich Cream, που προσέφεραν ανανέωση του δέρματος εκ των έσω, χάρη στην καινοτόμο τεχνολογία TFC8® (Trigger Factor Complex) – ένα σύμπλεγμα αμινοξέων, βιταμινών, αντιοξειδωτικών και αλόης, όλα φυσικής προέλευσης. Και οι δύο κρέμες απευθύνονταν σε άντρες και γυναίκες που υπέφεραν από ουλές και σημάδια στο πρόσωπο ή ήθελαν να απαλύνουν τις βαθιές ρυτίδες και τη χαλάρωση του δέρματος.

Σήμερα, τρία χρόνια μετά, ο Bader έχει στήσει τη δική του αυτοκρατορία στη βιομηχανία της ομορφιάς. Η εταιρεία του είναι αυτή που προτιμούν οι celebrities (από τη Victoria Beckham που λάνσαρε μαζί του τη δική της σειρά περιποίησης το 2019 μέχρι τις Melanie Griffith και Courteney Cox), αλλά και γυναίκες και άντρες ανά τον κόσμο. Μάλιστα, στο αρχικό κεφάλαιο των 7 εκατομμυρίων δολαρίων του 2018 προστέθηκε φέτος ένα ακόμα μηδενικό, με τον Augustinus Bader να συγκαταλέγεται και επίσημα στους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη. 

Το περίεργο πάντως είναι ότι όπως έχει δηλώσει, πριν ξεκινήσει όλη αυτή την περιπέτεια δεν είχε καμία σχέση με κόσμο της ομορφιάς. «Δεν είχα χρησιμοποιήσει ποτέ κάτι παραπάνω από σαπούνι και νερό. Αλήθεια».

Exit mobile version