Ήρθε η ώρα να σταματήσεις να καθαρίζεις το πρόσωπό σου με σαπούνι
Τα προϊόντα που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις φρέσκια και καθαρή την επιδερμίδα σου.
- 4 ΑΥΓ 2020
Μια δοκιμή θα σε πείσει, για το τι τραβάει το πρόσωπο σου, ενώ εσύ είσαι βέβαιος πως έχεις κάνει το χρέος σου -προς αυτό-, πλένοντας το πρωί και βράδυ. Μια φίλη/σύντροφο/γυναίκα/ μητέρα θα ‘χεις. Εκείνη με τη σειρά της θα έχει ένα toner/γαλάκτωμα ντεμακιγιάζ/λάδι ντεμακιγιάζ. Πάρε ένα cotton pad (θες να πούμε ένα κομμάτι βαμβάκι;) και βάλε λίγο από το προϊόν που υπάρχει πρόχειρο. Μετά, πέρασε το απαλά στο πρόσωπο σου. Αν δεν δεις πάνω -στην καλύτερη- μια απόχρωση του μπεζ, εμένα να μη με λένε Νίκη. Πράγμα που σημαίνει πως το να πλένεις το πρόσωπο μου μόνο με νεράκι, δεν αρκεί, αν θες να είναι καθαρό και να μην έχει σπυράκια -μεταξύ άλλων που μπορεί να αποκτήσει. Θα ήθελα επίσης, να θυμάσαι πως αυτό που σου προτείνω θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις και τη νιότη σου.
Πάμε λοιπόν, να δούμε πώς θα γίνει σωστά η δουλειά, με την πιο εύκολη διαδικασία: ένα προϊόν καθαρισμού προσώπου.
Κατ’ αρχάς, δεν έχουμε όλοι τον ίδιο τύπο δέρματος. Ως εκ τούτου, καλό είναι να ρωτήσεις ειδικό (ή έστω φαρμακοποιό) για το προϊόν που ταιριάζει σε εσένα, από τα δεκάδες που υπάρχουν εκεί έξω. Δεύτερον, είναι ανάγκη να πλένεις το πρόσωπο σου δυο φορές την ημέρα: μια το πρωί και μια το βράδυ. Αν το κάνεις πιο συχνά, δημιουργείται ανισορροπία στην επιφάνεια και τα μικρόβια βρίσκουν πιο εύκολα δίοδο στο δέρμα σου. Προφανώς, αν πας γυμναστήριο και θες να ξανανιώσεις, τις κάνεις τρεις τις φορές.
Και τώρα ήλθε η ώρα για το παρασύνθημα.
- Δεν χρησιμοποιείς το παλιό, ορθόδοξο σαπούνι, γιατί ‘τραβάει’ ό,τι ενυδάτωση έχει το δέρμα. Πιο απλά, το ξεραίνει. Τι μπορείς να χρησιμοποιήσεις; Πάρε Gel καθαρισμού προσώπου, όπως είναι αυτό της Nivea.
NIVEA MEN Protect & Care Refreshing Καθαρισμός Προσώπου
Υπάρχουν δεκάδες άλλες επιλογές. Θα σου δώσω άλλες τέσσερις, για να κάνω πεντάδα. (οι τιμές είναι ενδεικτικές -όπως θα σε πείσει και μια επίσκεψη στα online καταστήματα).
MILD WASH FOAM
Παίρνεις λοιπόν, το προϊόν και πριν κοιμηθείς, πας στο μπάνιο του σπιτιού σου να καθαρίσεις το πρόσωπο σου. Θα σε παρακαλέσω να μην το τρίψεις, λες και έχετε τσακωθεί. Απαλά, απαλά, με τα δάχτυλα του χεριού σου, άπλωσε το με κυκλικές κινήσεις παντού (μη ξεχάσεις τις κάτω άκρες της μύτης ή το δέρμα πάνω από το άνω χείλος).
Βάσει έρευνας που ‘χει γίνει, ο ιδανικός χρόνος για να ‘σαπουνίσεις’ το πρόσωπο σου -με ειδικό προϊόν-, ώστε να γίνει δουλίτσα -και όχι απλά να πεις ‘πλύθηκα’- είναι τα 60 δευτερόλεπτα. Λιγότερα δεν είναι αρκετά, για να απομακρυνθούν οι ρύποι. Δεν το λέω εγώ. Οι έρευνα.
Κατόπιν, ρίχνεις νερό -πάλι απαλά- στο πρόσωπο σου, έως ότου απομακρυνθεί και το τελευταίο ίχνος του προϊόντος (αλλιώς, θα μείνει αυτό που προσπαθείς, ευθύς εξ αρχής, να διώξεις και στη συνέχεια της φάσης, θα εμφανιστούν σπυράκια). Καλό θα ήταν η θερμοκρασία του νερού να είναι η φυσική -το καυτό νερό θα κάνει ξηρή την επιδερμίδα σου και το παγωμένο δεν θα ‘ανοίξει’ τους πόρους, τους οποίους ουσιαστικά καθαρίζεις. Άρα, αν μείνουν κλειστοί, δεν θα καθαρίσεις τίποτα. Και άρα τσάμπα θα κάψει η λάμπα.
Δεν σκουπίζεσαι, μανιακά, με την πετσέτα που ‘χεις μόνο για το πρόσωπο. Απομακρύνεις με τα δάχτυλα το πολύ νερό και μετά ακουμπάς, απαλά την πετσέτα κατά τόπους. Ιδανικά αφήνεις το δέρμα να απορροφήσει το νερό -και δεν λερώνεις και πετσέτα.
Θα σου έλεγα να πάρεις και ένα προϊόν απολέπισης, για να χρησιμοποιείς μια φορά την εβδομάδα, αλλά δεν θέλω να το παρακάνω. Οφείλω ωστόσο, να σου πω τι είναι καλό να αγοράσεις, αν έχεις γένια -που βάζω στοίχημα πως έχεις και θα θυμάσαι πως κάτω από τα γένια υπάρχει δέρμα, το οποίο επίσης είναι χρήσιμο να καθαρίζεται (φευ).
Σου έχω και εδώ λύσεις.