Κρυολιπόλυση: Η μέθοδος για να χάσεις το λίπος στην κοιλιά χωρίς κοιλιακούς
- 15 ΙΟΥΝ 2020
Κρυολιπόλιση: τo ονομα της μοιάζει με σιδηρόδρομο, όμως είναι η πιο ανώδυνη, απλή και αποτελεσματική επεμβατική μέθοδος απώλειας τοπικού πάχους. Ήθελα να μάθω ακόμα περισσότερα γι’ αυτή τη μέθοδο που εξολοθρεύει τα λιποκύτταρα παγώνοντας τα. Ο δερματολόγος/αφροδισιολόγος Νικήτας Π. Στρατηγέας, με κατεύθυνε βήμα προς βήμα στη θεωρητική ανάλυση και την πρακτική εφαρμογή της κρυολιπόλυσης.
Είναι το ίδιο με τη λιποαναρρόφηση;
“Η λιποαναρρόφηση είναι μια επεμβατική μέθοδος, η οποία γίνεται με χρήση αναισθησίας. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στην αντιμετώπιση του τοπικού πάχους κατά την οποία αφαιρείται με αναρρόφηση το λίπος. Η κρυολιπόλυση είναι μια μη επεμβατική μέθοδος κατά την οποία η υπό θεραπεία περιοχή ψύχεται ιδανικά στου -9 βαθμούς Κελσίου εκκινώντας έτσι τη διαδικασία απόπτωσης των λιποκυττάρων χωρίς να επηρεάζεται ο περιβάλλοντας ιστός”.
Χρόνος αποθεραπείας;
“Ουσιαστικά είναι μια ανώδυνη θεραπεία με διάρκεια 1 ώρα, χωρίς χρόνο αποθεραπείας, από την οποία μπορεί κάποιος να επανέλθει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες. Σε μερικές περιπτώσεις, υπάρχει τοπικά στα σημεία εφαρμογής μια μικρού βαθμού υπαισθησία που συνήθως διαρκεί για ένα μήνα”.
Μπορεί να χρειαστεί επανάληψη της επέμβασης;
“Η θεραπεία αποτελείται από μία και μόνο συνεδρία σε κάθε τοπική λιποζώνη. Τα αποτελέσματα της συνεδρίας θα αρχίσουν να φαίνονται σταδιακά και θα ολοκληρωθούν με την πάροδο 2 μηνών. Υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να χρειαστεί επανάληψη της θεραπείας μετά από 2,5 μήνες ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος”.
Έχει αποτέλεσμα η επέμβαση χωρίς γυμναστική;
“Η κρυολιπόλυση είναι μια μέθοδος που συστήνεται σε άτομα που παρά το ότι ακολουθούν μια υγιεινή διατροφή και γυμνάζονται συχνά, εμφανίζουν πρόβλημα τοπικού πάχους σε συγκεκριμένα σημεία. Δεν αποτελεί μέθοδο ελάττωσης βάρους (αδυνατίσματος) και τα αποτελέσματα της μεγιστοποιούνται με την σωστή δίαιτα και άσκηση”.
Υπάρχουν αντενδείξεις στην εν λόγω θεραπεία;
“Η κρυολιπόλυση αντενδείκνυται σε εγκυμονούσες και ασθενείς με δερματικές ασθένειες, αυτοάνοσα νοσήματα, αλλεργία στο κρύο, κρυοσφαιριναιμία, διαταραχή στην πηκτικότητα του αίματος, πεμφιγοειδές, σύνδρομο Reynaud και άλλα. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας είναι απαραίτητο να ενημερωθεί ο θεράπων ιατρός, πριν από την θεραπεία”.