Ο σωστός τρόπος για να σιδερώνεις πανεύκολα τα πουκάμισα
Φρεσκοσιδερωμένα πουκάμισα σε μόλις τρία βήματα. Κάποια πράγματα είναι τελικά πιο απλά απ’ ό,τι φαντάζεσαι.
- 25 ΙΟΥΛ 2024
Ένα Τ-shirt, ένα τζην παντελόνι ή ένα φούτερ μπορείς άνετα να το φορέσεις κατευθείαν με το που το βγάλεις από το πλυντήριο, χωρίς να το σιδερώσεις. Οι όποιες τσακίσεις του δικαιολογούνται γιατί πολύ απλά δεν βγάζουν μάτι. Το ίδιο δεν ισχύει βέβαια για τα πουκάμισα.
Είναι με διαφορά τα πιο δύσκολα και μπελαλίδικα ρούχα στη στοίβα με τα ασιδέρωτα, εκείνα που δεν φοριούνται αν δεν τα «στρώσεις» γιατί καταστρέφουν τη συνολική σου εμφάνιση. Εξαιρούνται τα τζην πουκάμισα, που παίρνουν εύκολα τη γραμμή του σώματος και τέλος πάντων ακόμα και τσαλακωμένα να είναι λίγο δεν χάλασε κι ο κόσμος.
Από την άλλη, τα βαμβακερά και τα λινά χρειάζονται οπωσδήποτε σίδερο, μιας και είναι πιο ευαίσθητα λόγω υφάσματος και επιρρεπή στις ζάρες.
Πώς θα σιδερώνεις εύκολα τα πουκάμισα
Στην περίπτωση που φοράς πουκάμισα καθημερινά λόγω του dress code στον εργασιακό σου χώρο, το σιδέρωμά τους είναι ένας μικρός πονοκέφαλος, ειδικά το πρωί που βιάζεσαι.
Τα παρακάτω βήματα θα σε βοηθήσουν να είσαι ατσαλάκωτος στον λιγότερο δυνατό χρόνο.
Βήμα 1ο: η ρύθμιση της σωστής θερμοκρασίας
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να διαβάσεις την ετικέτα για να δεις από τι υλικό είναι κατασκευασμένο το πουκάμισο και τι θερμοκρασία «αντέχει», ώστε να ρυθμίσεις αντιστοίχως το ατμοσίδερο. Για παράδειγμα, τα βαμβακερά σιδερώνονται συνήθως σε υψηλές θερμοκρασίες, όχι όμως και τα πολυεστερικά/συνθετικά.
Βήμα 2ο: εν αρχή ην ο γιακάς
Ξεκινάς το σιδέρωμα από τον γιακά, εμπρός και πίσω και στη συνέχεια, σιδερώνεις τη μπροστινή πλευρά του στα κουμπιά και μετά την πλάτη.
Βήμα 3ο: το τέντωμα
Για το τέλος αφήνεις πάντα τα μανίκια. Αφού τα τεντώσεις καλά, τα σιδερώνεις από τον ώμο καταλήγοντας στις μανσέτες.
Κάποια πράγματα είναι τελικά πιο απλά απ’ ό,τι φαντάζεσαι.