Πώς ο κορονοϊός έφερε ξανά στη μόδα το μουλέτι
- 11 ΔΕΚ 2020
Δικό σας!
Τo mullet haircut ενδεχομένως να προέκυψε και από ανάγκη, αφού λόγω Covid-19 και των lockdown δεν έχεις τη δυνατότητα να επισκέπτεσαι κάθε μήνα τον μπαρμπέρη (κομμωτή/αρτίστα ή όπως αλλιώς έχει καταγραφεί στη συνείδησή σου, όποιος επιμελείται του τριχωτού της κεφαλής σου).
Κατά συνέπεια, μπαίνεις στον πειρασμό να αφήσεις τα μαλλιά σου να μακρύνουν -αν δεν υποκύψεις στο να τα ξυρίσεις «γουλί». Και κάποια στιγμή διαπιστώνεις πως δεν μπορείς να τα «χειριστείς». Σαν να έχουν αυτονομηθεί, να έχουν αποκτήσει τη δική τους προσωπικότητα και να πηγαίνουν προς τα όπου θέλουν. Δεν θέλω να μου αγχώνεσαι. Υπάρχει λύση.
Πρώτα να σου πω ότι ο ορισμός που δίνουν οι ειδικοί για το muller haircut είναι «κοντά μαλλιά μπροστά και μακριά από την κορυφή της κεφαλής και πίσω». Όπως έγραψε το Mens Hair Cut «all business upfront, all party behind».
Πολλοί αναζήτησαν τον «νονό». Ουδείς τον βρήκε. Η πιθανότερη εξήγηση είναι το «Mullet Heads», τίτλος τραγουδιού που είχαν κυκλοφορήσει οι Beastie Boys το 1994. Οι στίχοι εξηγούσαν το look των πρωταγωνιστών του music video, που είχαν χαίτες.
Στα θετικά, δεν υπάρχει συγκεκριμένη «φόρμα». Δηλαδή, ό,τι και αν κάνεις -εκτός και αν είναι ακραίο- δεν θα φαίνεται ως λάθος. Όταν ως βάση του haircut τίθεται η αναρχία, δύσκολα μπορείς να χάσεις. Ό,τι τύπο μαλλιών και αν έχεις (σπαστά, ίσια, σγουρά). Για να είσαι κύριος και στη δουλειά σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις προϊόντα styling και να ‘δαμάσεις’ ό,τι χρειάζεται δάμασμα. O Harry Styles σου δείχνει το δρόμο.
Aν χρειάζεσαι βοήθεια, παρακολούθησε το video που ακολουθεί. Υπάρχουν πολλά ακόμα στη Μέκκα του 2020 (ναι, το YouTube).
Aν τώρα, πάνε όλα λάθος, πιάνεις τη ξυριστική μηχανή και «καθάρισες».