Richard Corkery/NY Daily News Archive via Getty Images/Ideal Image
HOW TO

5 τρόποι για να κάνεις νέους φίλους στην ενήλικη ζωή σου

Το να κάνεις φίλους στο σχολείο μοιάζει το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο. Τι γίνεται όμως όταν το σχολείο τελειώνει και καλείσαι να κάνεις φίλους στην ενήλικη ζωή;

Σίγουρα θυμάσαι τον πρώτο φίλο που έκανες στην παιδική χαρά της γειτονιάς σου ή όταν πρωτοπήγες σχολείο. Είναι πολύ πιθανό άλλωστε, να κάνετε ακόμα παρέα.

Το να κάνεις φίλους όσο είσαι μικρός είναι σχετικά εύκολο. Βρίσκεις κάποιον που σας αρέσουν τα ίδια πράγματα, γελάτε με τα ίδια αστεία, ίσως υποστηρίζετε και την ίδια ομάδα. Όσο όμως μεγαλώνεις, το πράγμα δυσκολεύει. Είσαι σίγουρος ότι θυμάσαι τον πρώτο κανονικό φίλο που έκανες στην ενήλική ζωή σου; Και δεν εννοούμε όσο είσαι φοιτητής, που το μόνο που σε νοιάζει είναι να βγεις, να φλερτάρεις και να ξενυχτάς; Άντε να σε νοιάζει λίγο και η εξεταστική κάθε έξι μήνες.

Εμείς μιλάμε για τους φίλους που κάνεις στην κανονική, ενήλικη ζωή. Εκείνη που είναι γεμάτη άγχη για τη δουλειά, τους λογαριασμούς που τρέχουν, τον χρόνο που δεν είναι ποτέ αρκετός για να τα προλάβεις όλα.

Οι άνθρωποι περνούν όλο και περισσότερο χρόνο μόνοι τους, ειδικά τα χρόνια μετά την πανδημία. Υπάρχουν όμως τρόποι να κάνεις νέους φίλους:

Βγες από τη ζώνη ασφαλείας σου

Δεν μπορείς να κάνεις φίλους μένοντας στο σπίτι αγκαλιά με τη γάτα σου ή βλέποντας σειρές. Πρέπει να είσαι έτοιμος να βγεις εκεί έξω και να συναναστραφείς με κόσμο. Προφανώς και δεν θα γίνουν όλοι φίλοι σου, αλλά θα πρέπει να τους δώσεις μια ευκαιρία, να τους γνωρίσεις και να αποφασίσεις αν σου κάνουν ή όχι.

Δοκίμασε νέα πράγματα

Το να αποκτάς νέες συνήθειες και να δοκιμάζεις καινούργια πράγματα, μπορεί να μοιάζει τρομακτικό, αλλά είναι ένας εγγυημένος τρόπος για να γνωρίσεις κόσμο στην ενήλικη ζωή. Μπορεί να μην τρελαίνεσαι για το γυμναστήριο, αλλά είναι ένας χώρος που μπαινοβγαίνει κόσμος.

Αν πάλι ο διάδρομος και τα βάρη σου μοιάζουν αφόρητα βαρετά, τότε μπορείς να ξεκινήσεις ένα ομαδικό άθλημα. Ψάξε να δεις αν στην περιοχή σου υπάρχουν ομάδες για αρχάριους ενήλικες ή αν δε σου αρέσουν καθόλου τα σπορ, ξεκίνα μαθήματα χορού ή πήγαινε σε μια ερασιτεχνική θεατρική ομάδα.

Γνώρισε τους φίλους των φίλων σου

Αν ο φίλος που έχεις από το σχολείο σου λέει συνεχώς πόσο ωραία περνάει όταν βγαίνει με τα «παιδιά από τη δουλειά», ζήτα μια φορά να βγεις κ εσύ μαζί τους. Αν μην τι άλλο για ν τους συμπαθεί ένας άνθρωπος που αγαπάς και εκτιμάς, τότε πολύ πιθανό να τους συμπαθήσεις κι εσύ, αλλά και εκείνοι εσένα.

Έχε μια θετική αντιμετώπιση

Το να θες να αποκτήσεις νέους φίλους, μπορεί να αποδειχθεί αγχωτικό και το τελευταίο που θέλεις είναι να προσθέσεις ακόμα ένα άγχος πάνω από το κεφάλι σου. Γεγονός είναι πως αποτελεί μια διαδικασία στην οποία πρέπει να επενδύσεις και να μην τα παρατήσεις στην πρώτη αναποδιά. Είναι σημαντικό όμως να μη χάνεις τη θετικότητά σου και να αντιμετωπίζεις την όλη διαδικασία με τη χαλαρότητα που της αναλογεί.

Μίλα σε αγνώστους

Όσο ήσουν μικρός, οι γονείς σου έλεγαν να μη μιλάς σε ξένους και πολύ καλά έκαναν. Μεγαλώνοντας όμως, αυτή είναι μια συμβουλή που δεν πρέπει να ακολουθήσεις. Για την ακρίβεια πρέπει να κάνεις το ακριβώς αντίθετο.

ΟΚ, δεν λέμε να μιλάς σε όποιον άγνωστο βρίσκεις μπροστά σου, αλλά αν κάποιος σου απευθύνει τον λόγο μην κλειστείς αμέσως στο καβούκι σου. Άκου τι έχει να σου πει και που ξέρεις μπορεί να ξεκινήσει μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση στα πιο αναπάντεχα μέρη.

Exit mobile version