Χορό από μικρή, αιώνιο κορμί
- 23 ΟΚΤ 2013
Κάποιες το έκαναν επάγγελμα ενώ για άλλες παρέμεινε απλά χόμπι. Όλες τους όμως έχτισαν, λόγω ενασχόλησης με το χορό, κορμιά που κάνουν τα μάτια των αντρών να δακρύζουν από συγκίνηση και ευγνωμοσύνη. Με αφορμή την έναρξη του Dancing with the Stars είπαμε να τις συγκεντρώσουμε και να τις θυμηθούμε.
Μαρία Ιωαννίδου
Αθήνα η Θεσσαλονικιά που έφυγε στα 18 της με υποτροφία στην παγκοσμίου φήμης σχολή του Alvin Aley στην Νέα Υόρκη είχε προλάβει -παράλληλα με την καριέρα της στο μόντελινγκ- να χορέψει στο Broadway μαζί με την ομάδα του Frank Hatchett, χορογράφου του Michael Jackson, και να παίξει σε βιντεοκλίπ του Bruce Springsteen και της Diana Ross. Κάτι που μάλλον την καθιστά την πιο επιτυχημένη εμπορικά ελληνίδα χορεύτρια όλων των εποχών.
Μαρία Ναυπλιώτου
Το μόνο που ήθελε να κάνει από 11 ετών το κορίτσι από το Παλαιό Φάληρο ήταν να χορεύει. Και αυτό ακριβώς έκανε σε όλη της την εφηβεία (‘Τελείωνα το σχολείο στις 2, πήγαινα στο πρώτο μάθημα στις 3 και καθόμουν μέχρι τις 11 το βράδυ’), όσο ήταν μαθήτρια στην σχολή της Ραλλούς Μάνου και τα έξι χρόνια (ως τα 24 της) που έγινε μια από τις πιο περιζήτητες χορεύτριες στην Ελλάδα μέχρι που αποφάσισε να το γυρίσει στην υποκριτική. Τα αποτελέσματα αυτής της αφοσίωσης είναι εμφανή σε όποιον είχε την τύχη να την δει φέτος στο Cabaret.
Εβελίνα Παπούλια
Μια ακόμη ηθοποιός με εξαιρετικό σώμα που είχε όνειρο ζωής το να γίνει χορεύτρια και το κυνήγησε με τον πλέον δόκιμο τρόπο. Συγκεκριμένα η Εβελίνα βρέθηκε στα 18 της να σπουδάζει χορό στη Νέα Υόρκη στο The Martha Graham School of Contemporary Dance (ενώ ταυτόχρονα παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής στο The Lee Strasberg Theater Institute) και πρόλαβε να παίξει στο West Side Story και να είναι μέλος του Omega Dance Company. Όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που αναγκάστηκε -επειδή δεν κατάφερε να πάρει αμερικανική υπηκοότητα- να γυρίσει στην Ελλάδα και να γίνει η εθνική μας ψύχωση την εποχή του Δυο Ξένοι. Δείτε ένα δείγμα του τρόπου που κουνάει το σώμα της στην συγκεκριμένη σκηνή στριπτίζ από το Ένας και Ένας
Ευαγγελία Αραβανή
Μπορεί η μοίρα και τα εξωφρενικά ευλογημένα από τη φύση γονίδια της να την έκαναν από υπάλληλο σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας πρώτα Σταρ Ελλάς και μετά μοντέλο, αλλά η πραγματική αγάπη της Ευαγγελίας ήταν πάντοτε ο χορός. Αυτόν έκανε από μικρή και σε αυτόν στράφηκε τα τελευταία χρόνια, όταν η βιοτεχνία της μόδας κατέρρευσε στην Ελλάδα. Κάτι που γνωρίζουν όσοι είχαν την τύχη να διδαχθούν latin χορούς από τα χεράκια της. Κάτι που φαίνεται στο αψεγάδιαστο σώμα της.
Λάουρα Νάργες
Ελάχιστοι ίσως θυμούνται πλέον ότι ο λόγος που έσκασε μύτη η Ελληνογερμανίδα στην Ελλάδα ήταν το So you think you can dance, στο οποίο συμμετείχε ως χορεύτρια. Ή ότι ταυτόχρονα με την παρουσίαση των διαφόρων εκπομπών δούλευε σταθερά ως χορεύτρια. Σκέψου ότι μέχρι και backup dancer στην συναυλία της Πάττι έχει υπάρξει. Αν και η αλήθεια είναι ότι μετά το Dancing with the Stars ήταν που το -καμπυλωτό και χυμώδες- κορμί της, ήρθε, έδεσε και έσφιξε.
Νάντια Μπουλέ
Ποτέ δεν είχε τη φιλοδοξία να γίνει επαγγελματίας χορεύτρια. Αλλά και ποτέ δεν υπήρχε περίοδος στη ζωή τους που να μην έκανε μαθήματα χορού. Από φλαμένκο και σάλσα μέχρι μοντέρνο και μετά πάλι από την αρχή. Μια ‘εμμονή’ που της φάνηκε χρήσιμη τόσο στο Fame, το Cabaret και την παλιότερη συμμετοχή της στο Dancing with the Stars, όσο και στα βλέμματα θαυμασμού που συγκεντρώνει το διαχρονικά γυμνασμένο κορμί της.
Μαρία Αντιμισάρη
H 26χρονη Ηρακλείωτισσα είναι με διαφορά η πιο σέξι καθηγήτρια χορού που έχει εμφανισθεί στα Dancing with the Stars. Δυστυχώς και η πιο συνεσταλμένη, καθώς έχει αρνηθεί αρκετές προτάσεις για πιο σέξι φωτογραφήσεις. Κατά τα άλλα το κορίτσι με τα ατέλειωτα πόδια είναι απόφοιτος της σχολής χημικών μηχανικών του πολυτεχνείου, πτυχιούχος σε latin, ballroom και zumba και υπεύθυνη σχολής χορού στο Χαλάνδρι.
Nantine Ξηντάρα
H δεύτερη, μετά την Μαρία Ναυπλιώτου, καθαρόαιμη μπαλαρίνα (κάνει χορό από τριών ετών) που είχαμε την τύχη να δούμε ένα φεγγάρι στην μικρή οθόνη και συγκεκριμένα στο Steps του Ant1. Αν και η μικρή οθόνη δεν σε προετοιμάζει για το σοκ του να την αντικρίζεις από κοντά και να μην ξέρεις που να εστιάσεις. Στο πρόσωπο με τη γαλλική μυτούλα, τα ψηλά γυμνασμένα πόδια ή στο -στητό, αγαλματένιο- στήθος;
Αλεξάνδρα Αβράμη
Από τις ελάχιστες Ελληνίδες χορεύτριες που κάνουν καριέρα στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, η -γεννημένη στα Γιαννιτσά- Αλεξάνδρα άρχισε να χορεύει από 4 ετών, αποφοίτησε από την Γυμναστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης, πήρε δίπλωμα δασκάλας χορού από τη Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου και βρέθηκε να είναι μέλος στα φημισμένα American Ballet Theater και Joffrey Ballet School. Αυτό που λένε η άλλη, καλύτερη εκδοχή της Ελλάδας.
Τατιάνα Στεφανίδου
Πολύ πριν ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία η Τατιάνα είχε φτάσει ένα βήμα από το να γίνει μπαλαρίνα, φεύγοντας πριν καν ενηλικιωθεί για το Αμβούργο ώστε να συνεχίσει τις σπουδές κλασικού χορού που είχε ξεκινήσει από παιδί. Όπως έχει δηλώσει η ίδια ‘Έζησα μέχρι τα 18 μου χωρίς ίχνος ελεύθερου χρόνου και διασκέδασης. Αυστηρό ιδιωτικό σχολείο θηλέων, κολύμβηση, πιάνο, αγγλικά, γαλλικά και ατελείωτες ώρες ψυχαναγκαστικού και επώδυνου κλασικού χορού. Θεωρία της μουσικής, ιστορία του χορού, σύγχρονος χορός, character dances. Διάβασμα μέχρι αργά το βράδυ. Λίγες ώρες ύπνου. Summer schools στο Παρίσι και στο Λονδίνο τα καλοκαίρια. Ένα παιδί ρόμποκοπ. Πειθαρχημένο και σκληρό. Ένας στρατιώτης που μεγάλωνε εκπαιδευόμενος για ειδικές αποστολές. Όταν τα δάκτυλα των ποδιών ματώνουν από τις pointes και ο πόνος γίνεται αφόρητος, δεν υπάρχει δεν μπορώ. Πρέπει να χορέψεις. Πρέπει να ξεπεράσεις το σωματικό πόνο περνώντας σε μια άλλη διάσταση. Πρέπει να χορέψεις και να δείξεις ότι το απολαμβάνεις! Ο κλασικός χορός είναι η πιο σαδομαζοχιστική τέχνη!’